Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz Lacy6 #47624 üzenetére

    Pl. a6000 is tud raw+jpg-t. Tehát lesz jpg is és raw is egyszerre. Igaz, hogy jóval több helyet foglal, de óriási előnye, hogy csak azt a raw-ot fogod felhasználni, amit akarsz. plusz ott a jpg is. Plusz extra, hogy bármilyen androidos mobillal lehet távvezérelni a fényképezőt, így akár szinte azonnal fel is lehet bárhová tölteni. (wifi BT képes a fényképező) Amit bánok én is, hogy az alap objektívet eladtam, azzal tényleg nagyon kompakt volt a gép. De ezen hamarosan változtatok, mert amúgy is olcsó a kit objektív a géphez, és jó is a minősége.
    Nem volt még lehetőségem más telefonnal fotózni, de amit eddig láttam, az általánosságban elmondható, hogy a telefonok szoftvere túlélesít, és túl sok zajszűrést is dob egyszerre a képre. Ezért is lesz sok kép olyan, mint az olajfestmény, a részletek összemosódnak, amit még az utólagos élesítés ki is emel. Egy dolgot már megtanultam, nem elég "lekapni" a témát, az utómunka majdhogynem fontosabb, mint maga a kép.
    Az is igaz, ha egy mobillal készült kép ki lesz nyomtatva a szokásos 10X15 fotó méretben, semmi nem fog látszódni abból, amit belenagyítva azonnal szembeötlik. A4 esetén már igen. Ide jön jól a raw, és az utómunka.
    A2, vagy nagyobb méret pedig már egyrészt borzasztó drága lenne, másrészt az a profik világa.
    Egyszer szerettem volna egy teljes falat betöltő tájkép posztert csináltatni, de leseggeltem az árán. Közel 200.000 lett volna.

Új hozzászólás Aktív témák