Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsekó

    addikt

    válasz #47053824 #2231 üzenetére

    Ezt írta:
    ''Szerintem olcsóbb ha itthon megállapodsz a TB-vel fizetsz egészségbiztosítási járulékot, és ugyanezt az európai kártyát megigényelheted itthon is.''

    Ha valaki kimegy dolgozni és esetleg nem lesz tagja a külföldi TB rendszernek akkor gondolkodhat előre és itthon megállapodhat a TB-vel, a mindenkori minimálbér 15%-ának megfelelő összeg (kb. 9500FT) havi befizetésével lesz itthon érvényes TAJ száma és biztosított lesz. Mivel lesz TAJ száma így kérheti Európai Egészségbiztosítási Kártya kiállítását is ami külföldön erre jogosítja fel:
    ''Sürgős, illetve orvosilag szükségesnek ítélt egészségügyi ellátás esetében a kártyát felmutatók ugyanolyan ellátásban részesülnek, mint az adott ország biztosítottjai, ezeket önrész nélkül állja a biztosító.'' [link]

    Ez összesen havi 9500FT-ba kerül és ha komolyabb egészségügyi gond lenne itthon is jogosult a teljes ellátásra, utókezelésre.

    Az eredeti hozzászólásban ugyanez van leírva csak fordítva, mert ott az angol TB-t fizeti és ott kéri az eu egészségbiztosítási kártyát. :)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák