Új hozzászólás Aktív témák

  • Archanon

    őstag

    Neon Genesis Evangelion:
    Huh (mint a bagoly). Izé... őőő. Nehéz bármit is írnom róla, annyira nem is fogom elemezni (nem is tudnám). Hajnalban végeztem vele, aludtam rá egyet, nos...

    Őszintén, vegyes érzéseim vannak eme művel kapcsolatban. Mielőtt elkezdtem nézni, felkészültem rá, hogy megint valami elborult akármihez fogok hozzá, mint Madoka esetében, de azt hiszem ez egészen más kategória volt (azért kicsit hasonlít egy-két dologban, csak ez annál sokkal lassabb). Azt hiszem második találkozásom a mecha műfajjal (első Blue Gender volt). Jól indult egyébként, rögtön érezni lehetett egy kis feszültséget az első epizódokban is, aztán a részek előrehaladtával ebből egyre több lett. De a sorozat befejező két része nem kicsit volt elvont. Átcsapott pszichoanalízisbe, ami nem volt rossz (ugyan én elég nehezen követtem az eseményeket, nem igazán könnyen érthető, de a legvégére valamelyest kitisztult a kép). Aztán érdekesen zárult... Bevallom, nekem ez a befejezés annyira nem tetszett, többet vártam, meg nyitva maradt rakás dolog. DE! Még jó, hogy ekkorra már tudtam, ez csak egy elsietett befejezés, amit akár meg nem történtnek is vehetek, mivel van a sztorinak rendesebb lezárása is egy mozi keretében.

    Viszont volt a 21-24. részekhez Director's Cut verzió, sok kimaradt jelenettel, szóval a mozi előtt azokat is lenyomtam. Legalább jobban felfogtam a végét, s ezek által a mozi is könnyebben emészthetőbbé vált.

    Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion:
    Az említett mozi. Elmennek a francba komolyan. :W Nem érzem azt, hogy bár ne láttam volna, de azért... eh. Csúnya volt. Csúnyán jó. A sorozat után ez jó nagy pofon volt, kész is lettem tőle, az agyam is elszenesedett. :DDD

    Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth:
    Részemről akár kihagyható is lett volna, de ezt is megnéztem, igaz, csak a Death részét (a Rebirth-et nem találtam meg, de arról is azt olvastam, hogy egyfajta "előzetese" az EoE-nak). Mi miatt volt mégis érdemes megnézni?
    Pachelbel - Canon. Azért durva volt így a Kanon után ebben is előfordult. Megy is a telómra. :)

    Összességében a sztori nagyon tetszett, szép volt a rajz is (95'??!! Blue Gender-ek akkor hagyjanak :DDD ), a zene is tetszett. Kellően elborult volt a megfelelő helyeken, az epikus jelenetekhez meg még jó is, hogy nem komponáltak valami új, gyogyós japó anime aláfestést, hanem már meglévő brutálisan jó szimfóniákkal (Handel, Beethoven) tarkították az eseményeket. Remekül passzolt... Aztán az EoE-ban Canon ismét előfordult egy rövidke pillanatig. Az OP egy új kedvenc lett, az ED nem tetszett (először nem is ismertem fel a majdnem eredeti dalt)
    A karakterek... nos, ezt az Ikari gyereket a sorozat, és a film alatt is legtöbbször a földbe döngöltem volna. Ennyire gusztustalan vérszerencsétlenség hülyegyereket, buzis nyögésekkel (nesze női szinkronszínész) még nem igen láttam. Jó, lelki roncs volt meg minden, emózott egy sort... De engem idegesített. Jellemábrázolásból csillagos ötös. :DDD Talán ha nem nő adta volna a hangját, kevésbé zavart volna a nyivákolása (inkább egy kiherélt hapsi legyen, de basszus, tisztán hallani, hogy nő...), de így. Ehm. Személyes kedvenceim Misato és Asuka voltak.

    Tehát, volt némi idegesítő elem, de egyébként jó volt, "élveztem" (már amennyire lehet az ilyet). Depressziós nem lettem tőle, de azért nem kicsit volt súlyos darab. [9/10].
    (Sorozat 1-20+Director's Cut 21-24 + EoE, amit pontoztam.)

    SPOILER SPOILER SPOILER!!!
    Egyébként senki se normális a sorozatban. Akiről azt hinné az ember, hogy mégis, végül arról is kiderül, hogy egy lelki roncs. Néhány karakter meg csak úgy egyről a kettőre eltűnik a sorozatból (Shinji barátai). Kapunk ugyan egy rövidke magyarázatot, de talán egy kicsit jobban is kidolgozhatták volna őket. Touji húga szál is létezett, aztán egyszer csak vége szakadt.

    Az EoE vége... valaki, aki otthon van a témában, elmagyarázná? Nekem az jött le, hogy új teremtéstörténet lett végül, 'szerencsétlen Shinji Ádám' és 'új Asuka Éva' részvételével. Mindenki más meg megmurdált (Misato-t sajnálom........ :( )
    SPOILER END SPOILER END SPOILER END!!!

    Én ezt a torrentet töltöttem le, de találkoztam ún. Remastered-2003 edition-el is. Most nem tudom, hogy amit letöltöttem, annak van-e köze hozzá, de ez a remastered azon kívül, hogy kicsit (!) szebb a rajz (színelés) és a hangminőség, állítólag tartalmaz szintúgy kimaradt jeleneteket az egész sorozatból, mint a Director's Cut. Ezek mennyire jelentősek sztori szempontjából? Ha egyszer arra jutna sor, hogy megnézem még egyszer a sorozatot, érdemesebb volna a remastered verziót előszednem? Mer' az már bizonyos, hogy talán egyszer újra meg fogom nézni az egészet úgy ahogy van, mert fogadok, hogy teli van még olyan elemekkel, amiket nem fogtam föl teljesen. [Höhö... biztos, hogy talán megnézem. ]

    Baaah... kell valami, amivel ezt levezethetem. Jöjjön egy Fairy Tail 95. rész, aztán valami vígjáték.

    [ Szerkesztve ]

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák