Új hozzászólás Aktív témák

  • PindurAnna

    Közösségépítő

    válasz Elemental #8033 üzenetére

    Mivel tanultam ezt, az egyik gyermek pszichológus mondta. Nem üvöltözni kell és kiabálni, meg fizikálisan bántani, hanem kérni. ha nem megy a kérés akkor nyomatékosítani kell.

    Valamint igaz mindenkinek van rossz napja, de amikor egy emberből szülő lesz ezt félre kell tenni, mert csak akkor leszel jó szülő. Ha azt mondod le kell vezetni a feszültséget és leüvöltöm a gyerek haját vagy hagyom had csináljon azt amit akar csak hagyjon békén, akkor nem vagy jó szülő.

    S mind leírtam sokat beszéltem róla a tusolás után. Elmagyaráztam neki hogy felforrósodott az ideg benne le kellett hűteni. s elmondtam miért csináltam: nem csak a testemnek fájt, hogy belém rúgott, hanem a lelkemnek is.
    És megértette, már egy napra rá nevetve beszéltünk erről, hisz én voltam a hiszti tűzoltó és meg a tüzes hiszti :D
    Elmagyaráztam és megértette miért történt ez. Ez az ami sokszor hiányzik, át kell beszélni azt ami történik. Amíg nem volt párom, minden este kb 1 órát beszélgettünk a fiammal, a napi eseményekről, s mindenről ami érdekelte, aztán 12 éves koráig olvastam neki minden áldott este. Erről szól a nevelés és az odafigyelés. :K
    Most is megbeszélünk mindent, igaz már kevesebb időben, hisz nekem itt a párom, neki meg a skype meg a számítógépes játék.

    Ami alap még..nem használunk obszcén trágár szavakat- sem azt hogy basszam be a tus alá - mert azzal megint nem oldunk meg semmit.

    Szerintem ez nem rossz taktika, hisz mindenhol csak elismerést kapok mint anya, meg a fiam is, mint gyermek, ami az életem legnagyobb büszkesége. Most már nemcsak én vagyok rá büszke, hanem a párom, az iskolája is, és a város is, hisz több éven át megkapja a debreceni címet is :C

    És még ami ezt igazolja, hogy nálunk mindig gyerek sereg van, mert szeretnek itt lenni a barátai, pedig volt akitől én féltem, hogy nem lesz jó barát..hisz másképp élnek nagyon, mint mi..

    Csak egy átlagos család vagyunk :)

    [ Szerkesztve ]

    Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

Új hozzászólás Aktív témák