Új hozzászólás Aktív témák

  • eXtase

    tag

    Sziasztok, egy kis segítségre/tanácsra lenne szükségem!

    Van egy Asus K50ie típusú gépem, melyben gyárilag egy RAM foglalat van kihaszálva, a memória típusa DDR3 1333 2gb cl9 (gyárilag valami ASI noname ram van benne), de csak 1066 -on működik (a processzor miatt), ami eddig nem is volt probléma. Viszont bővítettem a gépet még egy DDR3 1333 2gb cl9 memória modullal (kingmax), mivel szükségem van a több memóriára. A két modul időzítése mindegyik frekvencián megegyezik, 1066 -on 8 8 8 22, így is működnek, a gép felismeri mind a 4 Gb -ot, viszont nem fut 128bit-es (dula channel) módban, csakis 64 bit-en. Everest szerint a gép támogatja a DC módot azonban az aktív mód mégis az SC. Mivel a notebookban csak 2 memória foglalat van megpróbálkoztam megcserélni a modulokat... hátha... jumper-t is kerestem az alaplapon ill. beállítást a BIOS -ban, de nincs semmi hasonló.
    Érdekes hogy ugyanez a két ram egy Packard bell notebookban DC -ben képes működni 1066 -on.
    Neten BIOS frissítést javasolnak a külföldi fórumokon hasonló problémára, de az ASUS honlapjáról csak a firm tölthető le, a flash program nem. BIOS-ban update funkció nincs. Sehogyan nem tudok így BIOS -t frissíteni rajta. Még keresem a megoldást erre is...
    A BIOS frissítés megoldaná a problémámat a DC üzemhez, vagy feleslegesen cserélem le (ha egyáltalán sikerül) ? Valamint ha BIOS frissítés után is fenn áll a probléma, mi lehet a gond?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák