Új hozzászólás Aktív témák

  • PappG

    csendes tag

    Kinéztem egy ASUS N550JK-CN256H típusú notebookot, ami egy dologtól eltekintve abszolút megfelel az elvárásaimnak. Nekem SSD is kellene bele, mert fejlesztenék rajta, és szeretném, ha a fordítás minél gyorsabban futna, iIlletve az sem lenne rossz, ha gyorsan indulna a gép.
    Sajnos ebben a típusban nincs SSD, ezért arra gondoltam, hogy az optikai meghajtót kiszedetném, és az SSD-t annak a helyére beszerelve venném meg a gépet. Ezt az SSD-t két partícióra vágnám. Az egyikre menne a notebookhoz adott Win8.1, a másikra meg egy Ubuntu a munkához.

    Szombaton be is mentem egy olyan boltba, ahol ezt a típust árulják. (Jól ismert, országos hálózat egyik boltja.) Akkor az eladó azt mondta, hogy ez az átalakítás megtehető, még ajánlott is egy 128-as Samsung Evo SSD-t. Ma visszamentem, hogy még néhány kérdést feltegyek, illetve meg is rendeljem, de egy másik eladóval tudtam csak beszélni, aki azt mondta, hogy ez nem fog menni, mivel az Asus szerviz azt mondta nekik, hogy ne csináljanak ilyen átalakítást.

    Most akkor mi van? :F Szabad vagy nem szabad SSD-t tenni az optikai meghajtó helyére a garancia elveszítése nélkül? (Az cserét tehát nem én, hanem a bolt végezné.)

    Illetve az is érdekelne, hogy a notebookkal vásárolt Windowst csak HDD-re telepíthetem, vagy az utólag beépített, particionált SSD-re is?

    Ha a fentieket nem tehetem meg, akkor nem az Asus mellett döntök.

Új hozzászólás Aktív témák