Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz amdboy #37394 üzenetére

    Múltkor én is mx4-et tettem a gépbe (k3402za) és azt kell mondjam, hogy rosszabb lett, mint a gyári. Ahogy neten írják talán azért, mert túl híg. Bár nekem normálisnak tűnik, hogy csak annyi marad meg a procin, ami feltétlen szükséges, de valahogy mégsem az igazi. Talán a kinyomódott, megszilárdult paszta és a hőtágulás valahogy kedvezőtlen.

    A lényeg, hogy cinebench r23.2 -vel tesztelgettem. A gyári pasztával 11 ezer körül adta nálam, néha elérve a 12 ezer környékét leggyorsabb módban, hidegről egy futtatásra. Az mx4 mellett pedig fokozatosan kezdett csökkenni ahogy teltek a hetek, már 10 ezer körülre jött le. Pedig direkt vettem egy friss tubussal, mert már 9 éves volt az előző maradéka :D Este cseréltem Thermal Grizzly Kryonaut Extreme -re [link] és így frissen kaptam már 13 ezer feletti pontot is. A szorzókat nem engedte fel, rögtön alacsonyabbra vitte, valsz a rossz hőátvitel miatt.

    Egyébként ki fogok próbálni majd, ha megjött ilyen kínai rendelésű Honeywell PTM7950 -et, ami fázisváltós paszta [link] . Nagyon istenítik redditen a gamer notikban. Hátha a fázisváltáskori nagyobb hőelvonás még segít javítani a teljesítményt. Egyébként nem is a csúcssebesség, hanem a throttling miatti teljesítmény rángatás zavar. Meg kicsit a tudat, hogy visszafogja a procit. És persze a kíváncsiság, hogy tényleg ennyit javultak-e az újabb paszták az mx4-hez képest.

    Azt is észrevettem közben, hogy belenyal az akksiba is a gép teljesítmény módban és utána meg visszaveszi a proci szórzót turbózás után, ha közben akkut us tölt. Legalábbis úgy tűnik... hacsak nem a win11 22h2-ben van valami elcseszve a szálkezelésben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák