Új hozzászólás Aktív témák

  • fuligjimmy

    csendes tag

    Sziasztok

    Kissebb fejtörést okoz egy WL-500GP az oleg féle 1.9.2.7-10 -es firmware-val.
    Egyik ismerősöm megkért, hogy állítsak be rá http/torrent/ftp/samba szolgáltatásokat, mert Ő nem bír vele. Gondoltam, mit nekem, linux ez is, megoldom :).
    Nos, hiába csináltam bármit, (utolsó kísérlet : iptables -F ; policy-k ACCEPT -re) csak szórta a logba a DROP bejegyzéseket a WAN felől a 20/21/80/8080/8081 -es portokra, attól függetlenül, hogy mit állítottam be. Miután feladtam, nézegettem a router webes felületét, és észrevettem, hogy a srác beállított néhány portforward-ot (egyik sem az említett portok közül volt). Utolsó utáni kísérletként kitöröltem azokat, és láss csodát, minden úgy működik ahogy kell.

    Ez viszont így nem 100-as megoldás … ha a router mögött is el akarnak érni valamilyen szolgáltatást, akkor ahhoz ujfent be kell állítani portfw-t, amitől viszont megbolondul szegényke, és azokat nem lehet elérni, amik rajta futnak. Nem mondthatnám, hogy ismerem a router-t. Így felmerül bennem a kérdés : amit a webes felületen beállítok (portfw), annak nem kellene látszania az iptables szabályok között ? Össze lehet valahogy hozni a kettőt (az iptables igazodjon a webesfelülethez, vagy a webes felületen mutassa, hogy mik vannak beállítva az iptables -ben) ?

    Ebben kérném a segítségeteket.
    Találkoztatok már hasonlóval /talán megoldás is van a problémára :)/ ? Merre/mit keresgéljek a guglin, hogy olyat találjak ami segíthet megoldani a problémát ?

    Segítséget előreis köszönöm

    Üdv
    Fülig Jimmy

Új hozzászólás Aktív témák