Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz fantom69 #6909 üzenetére

    Hmm akkor úgytünik ezzel is menne. Mondjuk a vételhez nekem elég lenne egy fix csatlakozásos (tehát MAC-et beírom stb.) megoldás is, a 2 antenna hiánya miatt úgyse megy a WL500g-vel, tehát úgyis kell egy másik eszköz, azt meg csak erre használnám. De ha mondjuk nem drágább, jól jöhet bármikor ha az a router / eszköz is tud ilyet. Mi volt ennek a Linksys-nek a pontos tipusa amivel ezt megoldottad ? Mert igazából egy 6-7e alatt meg kéne úszni, de minél olcsóbb annál jobb. Akkor körbenéznék apróban, találok-e ilyen routert.

    "De a legelegánsabb megoldás a WDS lenne." Miért, az mit is tud pontosan ?
    Ezért mondom, hogy ha tudna valaki valami jó kis cikket / leírást a hálózati üzemmódokról, akkor azt elolvasnám, és akkor már jobban képben lennék.

    IIletve még egy dolog eszembe jutott amit talán meg lehetne oldani a WL-500g-vel:
    Wake On Lan-al fel tudna ez ébreszteni egy előre beállított időpontban az egyik LAN portjára kötött gépet ?
    Egy műholdvevős (DVB-S) HTPC-n gondolkozom, amivel ugye fel is vennék, de ha feleslegesen megy a gép, akkor az eléggé eszi az áramot. Viszont ha WOL-al bekapcsolna / feléledne készenlétből mondjuk 5 perccel az adás kezdete elött, az tökéletes megoldás lenne.
    Esetleg az is jól jönne, hogy távolról a WL500g-re belépve fel tudjam éleszteni a gépet, sőt akár távolról beállítani egy időpontot (amit a WL500g eltárolna), amikor kapcsoljon majd be a gép (és majd kezdjen is el felvenni, de ez már egy másik kérdés, ezt szerintem meg lehet már oldani utána).
    Illetve hallottam, hogy létezik olyan netes oldal is, amivel te el tudsz küldetni egy WOL packet-et, és felébred a gép otthon. Erről tud valaki valamit ?

Új hozzászólás Aktív témák