Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz nandris #7055 üzenetére

    A hosztnévről (vagy hostname) annyit, hogy OLEG esetén, én ugyanazt állítottam be a webes felületen is, mint a samba config-ban, és sosem próbáltam módosítgatni... Nálam az állandó volt, tehát ilyen tapasztalatom nincs, nem tudok mit mondani rá. De a webes felületen lévő samba-t le is kell tiltani, teljesen felesleges, csak bekavar.
    Tomato-ban viszont fordítva oldottam meg, ott a webest használom, és az Optware-ben vettem ki az init.d alól.

    Akkor térjünk a Tomatora...
    ASUS Firmware Restore Tool-al tettem fel, majd a webes felületen beállítottam mindent amit lehet... Ez eddig sima ügy mindenkinek szerintem. Most induljunk ki abból, hogy volt egy működő OLEG konfig a routeren... A továbbiakhoz az OLEG-ben lévő post-boot, és post-firewall tartalmára lesz szükség. Webadmin felületen USB and NAS -> USB Support menüben bekapcsolgatod amit kell, beleértve az Automount-ot is, és az alatta lévő Run after mounting részbe beteszed a post-boot alábbi részét:

    swapon /dev/discs/disc0/part2

    mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
    i=0
    while [ $i -le 30 ]
    do
    if [ -d /opt/etc ]
    then
    break
    fi
    sleep 1
    i = `expr $i+1`
    done

    mount /dev/discs/disc0/part3 /opt/etc/samba/Share
    i=0
    while [ $i -le 30 ]
    do
    if [ -d /opt/etc ]
    then
    break
    fi
    sleep 1
    i = `expr $i+1`
    done

    /opt/etc/init.d/rc.unslung

    Gondolom nagy magyarázatra nem szorul, bekapcsolja a swap-et, mountolja a két particiót, és indítja az rc.unslung file-t. (Ha valaki az mnt mappát használta a harmadik particiónak, az számítson némi bonyodalomra, ugyanis az itt nem fog simán menni... De az is megoldható.)
    A post-firewall tartalmát az Administration -> Scripts -> Firewall részbe kelll tenni, de természetesen a !#!/bin/sh rész itt is felejthető, arra nincs már szükség.

    Ha ez megvan, akkor elvileg működik tovább az OLEG optware...Esetleg a fölöslegessé vált dolgokat ki kell gyomlálni belőle... Samba indító script, ha a webest használod, stb...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák