Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz thyeby #2003 üzenetére

    Sajnos ennyire részletesen nem ismerem a Felder gyalukat . Valószínű marketingduma az egész mint ahogy az olyan dupla élettartamú elővágó stb ami bebizonyosodott hogy nem igaz . Lehet hogy variálja a fokot a Felder , de egy olyan 1,5mm vastag késnél túl nagy jelentősége nem nagyon van . Lehet hogy tompábbra élezik a keményfás kést hogy ne "harapjon" annyira . De az is lehet hogy az anyagkeménysége más a késeknek . Sajna erről tényleg nem tudok biztosat .

    Abban igazad van hogy a cserélhető gyalunak az előnye az hogy pontos lesz amikor cseréled az újat , viszont a csere irreálisan drága kb 15-17k körül , annyiért simán kapsz újraélezhetőt 3mm vastag HSS-t is . Az tény hogy beállítani nehezebb főleg a gépnek a skálájához .
    Jól írod hogy majdnem 4× drágább de annyival viszont nem tartósabb ez tuti . Élezhető igen kb dupla annyiért élezik és csak kevés helyen tudják mert ahhoz ugye már nem elég a habkő hanem profi gyémántos korong kell . És ahogy írod ha elkap egy göcs-öt az a legtöbb esetben csorbát csinál , rosszabb esetben pedig töri a kést . Szóval érdemes átgondolni mielőtt beruháznál egy ilyenbe , az üzletkötő persze hogy beléddumálja hisz neki az a fontos minnél drágább szerszámot ad el .
    A fűrészlapoknál ugye sok fog van egymás mögött és ott megoszlik a terhelés , bár ha az is fémet kap akkor bizony repülnek a fogak amit aztán elég horror áron pótolnak .
    A vidialapkák között is van különbség , van pl az építőipari és a fémvágó vídia az ugye rugalmasabb és nem törik , a faiparban kemény rideg vídiákat használnak a famunka miatt .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák