Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz L.Szilárd #2042 üzenetére

    Kár búsulnod azon, hogy nem jött össze ez az üzlet, hiszen mint kiderült, nem is volt jó üzlet.
    Megítélésem szerint bölcsen tetted, hogy nemet mondtál, éspedig nagyon lényeglátó indokkal. Ha egy munka nem garantál fejlődést, akkor az nem munka, hanem robot. Azért felszerelkezni Felder gépekkel, hogy robotolhassunk, ágyúval lövés verébre. Aki robotolni akar, minden befektetés nélkül elmegy a tecsóba kosarat tologatni, vagy a pénztárgépet csipogtatni.
    Régebben történt, hogy egy barátom vett egy új Toyota kisteherautót, és hogy folyamatosan legyen munkája, szinte rezsiköltségen vállalta a fuvarokat. Mondtam neki, hogy így még az amortizációt sem fogja tudni kitermelni. Ha visszamegy buszsofőrnek (mert előtte az volt), ott csak látszólag lesz kevesebb a bére, a valóságban viszont több lesz, mivel ha kihegedült egy járgányt, akkor nem a fizetéséből kell újra cserélnie, hanem megveszi a munkaadója. Akkor nem hitt nekem, pedig biztosan tudtam, mit beszélek neki. Ma ez a barátom ismét buszsofőr.

    Nem is nagyon kell keresgélned a lehetőségeket, elég, ha nyitva tartod a szemed, és közben szép csendben végzed a dolgodat.
    Ha keresgélni akarsz, akkor írd be a gugliba, hogy szabad kapacitást keres esetleg búvárkodj fizetős közvetítők után. Láttam én ott bútorléc beszállítástól kezdve felületkezelésen át táblásításig mindent kül és belföldre egyaránt. A legtöbb kapacitás kereső már valahol lekötötte azt a kapacitást, amit keres, és csupán olcsóbb ajánlatra vadászik, de váltottam én levelet olyannal is, aki folyamatos, korrekt munkát ígért.
    Az ilyen szerződésekbe belemenni azért kockázatos, mert csupán beszállító vagy, és léted csupán látszólag önálló, a valóságban a megbízódtól függsz.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák