Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz #05304832 #37024 üzenetére

    "én azzal nem értek egyet ha valaki 300 ezret költ egy ilyesmi asztali gépre. Szememben az még ugyanolyan barkácsgép, még ha azt a gépet Festool Precisio-nak is hívják."

    Értem, hogy mit miért mondasz, de azt érzem, hogy Te is nagyon a saját szempontrendszered alapján gondolkodsz és ami neked nem jó, arról azt feltételezed, hogy másnak sem jó.

    Az nagyon pénztárca-függő, hogy kinek sok és kinek nem 300.000Ft azért a bizonyos kék Boschért. Nekem is sok, de azért magát a gépet tudom értékelni. És teljesen megértem, ha mondjuk egy asztalos szakember inkább vesz ennyiért egy használt öntvényasztalos gépet, de nem mindenkinek van helye egy öntvény géphez és nem mindenkinek az a szempont, hogy "mozdíthatatlan" legyen. Ezeknek a 30-40 kilós gépeknek éppen az a jó tulajdonságuk, hogy el lehet végezni rajtuk bizonyos műveleteket különféle körülmények között és ad bizonyos kompaktságérzetet.

    Az a bizonyos youtube-os DIY asztal meg kimondottan arról szól, hogy vannak barkácsoló emberek, akik gépet szeretnek barkácsolni és nem bútorokat. ilyen is van és a mezei barkácsolók meg kapnak tőlük ihletet vagy elrettentést. :) Szóval, jól van ez így.

    Hogy a saját szempontjaimnak hangot adjak, engem például meglep, hogy Te a linkelt hozzászólásaidban bútorlapokkal példálózol, mert én például életemben ha egyszer fűrészeltem ilyet otthon. Egyrészt mert ez az a műfaj, amit érdemes eleve a lapszabászatra bízni, másrészről én vagyok annyira FAfejű, hogy az asztalosságot a fa alapanyagra korlátozzam és ne bútorlapra. Ugyanakkor belátom, hogy egy asztalos nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy csak fából dolgozzon.
    Mindezt csak azért említettem, hogy egyértelmű legyen a szempontok sokfélesége.

Új hozzászólás Aktív témák