Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Vikusz77 #4047 üzenetére

    "10 fok alatt nehézkes a ragasztás"

    Ez itt a lényeg.

    Lehet, h létezik vmi speciálisan ilyen helyzetre kifejlesztett gyorsragasztó, de úgy gondolom, h ha van is, hát drágább akkor azzal ragasztani, mint befűteni.

    Ha én lennék ilyen gondban, akkor úgy oldanám meg, h a műhelyben a fűtőtest köré eszkábálnék vmi alkalmas méretű paravánt, ami megfogja annyira a meleget, h ott lehessen ragasztani.

    Másik ötletem pedig a következő: Mérd meg, h fejmagasságban mekkora a hőmérséklet. Ha az asztalon 10 fok van, akkor a plafon közelében lehet akár 15 is - az meg már elég a mezei gyorsragasztók többségének.

    Kisebb munkánál elég lehet az is, h a fát ragasztás előtti napon beviszed a lakásba, h melegedjen fel. Így a kezdeti kötés gyorsan kialakul 10 fokon is, mert negyed óra alatt nem tud lehűlni a fa, viszont a teljes kötési idő kinyúlhat akár 2-3 napra is.

    Na, meg erre találták ki az asztalosok a fűrészporos hordót. Meg tudok nevezni olyan szakit, aki ilyen hordókkal nagy mennyiséget képes műszárítani. (De jó is volna, ha már ott tartanék, hogy beruházok egy brikettprésre!)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák