Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Vasinger! #4953 üzenetére

    A memóriák időzítését megemelték. Valószínűleg így a lapkák közelebb kerültek a gyári specifikációkhoz, vagyis kevesebb termék kap no signal BS hibát. Ezt láthatod. Te úgy tapasztaltad, hogy nálad bevált. Persze kérdés, hogy mennyire tesztelted. Az időzítés változását nem veszed észre, mert a legtöbb program csak az órajelet jelzi ki. Persze valószínű, hogy 1-3%-ot lassult a memória sebessége.
    Az F3C-vel az a baj, hogy nem mindenkinek jelent megoldást, mert pl. ott van wittman, akinek továbbra is instabill a terméke.
    Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Giga vett memóriákat, amelyeket a specifikált paraméter fölött dolgoztat. Ez valakinél jó, valakinél hibás, de megjavul az F3C-re, míg valakinél továbbra is hibás. Hasonló a GPU-tuning. Van egy alapórajel, amit tegyük fel, hogy a gyártó 50MHz-zel megnövelt. Ez valakinél jó, míg a többieknél nem stabil. A gyártó kiadott egy BIOS-t, ami 10 MHz-zel csökkenti az órajelet. Egyre több termék lesz stabil, de van olyan, ami még mindig nem jó. Kb. ehhez hasonlít a probléma.
    Szerintem a Giga még mindig az időzítésekkel fog játszani. Ez az egyetlen olyan paraméter, aminek az állítása nem hoz komoly teljesítményváltozást.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák