Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Néhány tapasztalat a "Soft99 Fusso Glaco" nevű csodával. Korábban RainX volt fent, egy ideig a hagyományos kenegetős változatból, majd a spricnis, üvegtisztítós kivitelt használtam.
    A RainX-ből a hagyományos kivitelt relatív körülményesen tudtam felvinni, a spricnissel meg lemostam az ablakot, szilikonos lehúzóval lehúztam a nagyját és a Cuies Kft-től származó, üvegre való mikrószálas ronggyal a többit letöröltem. Viszonylag oda kellett figyelni, hogy foltmentes legyen, de nem volt szörnyű. A hagyományos kivitel az első néhány esősebb napig jobban dobta a vizet, de néhány esős-ablaktörlős nap után nem nagyon éreztem különbséget a spricnis kezeléshez képest.
    A glaco felvitele eléggé egyszerű. Előtte kézzel letakarítottam az ablakot Ceriglass-al, majd utána a használatinak megfelelően felkentem. Hagytam száradni 1-3 percet és szépen a Cuieses ronggyal áttöröltem a szélvédőt. Nem kellett szenvedni, rendesen lejött és nem is maradt foltos. Talán egy kicsivel kevésbé taszítja a vizet, kevésbé áll a vízpermet cseppekbe össze (nem annyira gömböcök a vízcseppek), mint a hagyományosan felkent RainX koncentrátum esetén (az első pár napban), de már alacsonyabb sebességnél is megmozdulnak a vízcseppek nálam (ennél 40 km/h körül elkezdnek felkúszni, míg RainX esetén kellett egy 55-60 km/h-s sebesség). Ablaktörlés után nagyon rövid ideig van egy kis fátyolosság, de 60 km/h felett gyakorlatilag csak az ablaktörlő lapát utáni 5-10 cm fátyolos (RainX esetén 1-2 másodperc kellett, hogy eltűnjön a fátyol ugyanilyen körülmények között). Tartósság még kérdéses, de 50 km esős út után nem vettem észre, hogy bárhol is megkopott volna. Oldalsó és a hátsó ablakokat is átkentem vele, onnan is szépen lejön menet közben a vízcseppek nagy része. Szóval szerintem én áttérek egyelőre, a felvitele eléggé bolondbiztos és a hatékonysága sem marad el szerintem a RainX-től.

    Következő dolog a Mirror Coat lesz...

Új hozzászólás Aktív témák