Új hozzászólás Aktív témák

  • chopin42

    őstag

    Üdv!
    Vasárnap végre sikerült lemosni a verdát. Ismerős házánál csinálom, 1-2 havonta, ahogy össze tudom hozni. Most van időm írni.
    Bő 5 óra volt:
    felnitisztítás/kerékjárati ívek (KC Gentle Snow Foam, Sonax Sampon)
    előmosás (KC GSF)
    2 vödrös mosás (Sonax sampon)
    szárazolás (Gamma dryer+Lotus féle kendők)
    kemény wax (Bilt hamber double speed)
    gumi/műanyagápolás (KC Ps9)
    gyorsfény (Gyeon Q2M)
    ablakpucolás (Clin)
    Habot a marolex féle habosító adta. Sajnos a Korrosol otthon maradt, de nem kellett, illetve a lámpákról nem jött le minden bogár. Itt kérdezném meg, mi az ajánlott, gazdaságos, hatékony bogároldó? Ami nem bántja a műanyagot, és akár csak úgy magában használható, száraz autón.
    Az előmosást sajna tűző napon kezdem, reggel 8-kor már ezerrel odasütött, ahol még 1 hónapja árnyék volt ilyenkor, de a kézi mosáshoz átálltam árnyékba. Szerencsére nem égett rá semmi a kocsira. Kerékrjárati ívekhez és gumikhoz egy rövid szőrű Gyeon kézikefét használok, erre van valami nyeles, hosszabb sörtéjű hatékony ajánlott? Sajna ezzel nem az igazi, sem a gumi, sem a kerékdobok.
    A waxolás ugye a jó öreg Bilt hamber double speed-el ment, de lassan elfogy, már csak az edény oldalán van. Van valami, ami könnyen felvihető bevonat, lehet spray, 1 hónapig bírja mondjuk, és nem feltétlen kell elemenként felkenni/pár perc múlva visszatörölni? Gyeon ceramic detailer?
    Lotus kendők: két félét vettem, kellett némi mikroszál, és 8k volt a 6 darab, 3x400gsm és 3x550 gsm. Jó áron voltak. A 400-as ilyen , az 550-es ilyen. Nagyon puhák, az 550-es waxhoz és tiszta szárazolt munkákhoz lett véve, a 400 pedig kíméletes szárításhoz, tisztításhoz. Részemről ajánlott. Negatívumok: az egyik rózsaszín szöszölt, de a többi rendben volt. Első mosás után a szürke megszínezte a rózsaszínt, második mosásra kijött belőle.
    Az ajánlásokat köszönöm előre is. :R

    Szakmai kérdések csak a fórumban...

Új hozzászólás Aktív témák