Új hozzászólás Aktív témák

  • Hunork

    veterán

    válasz agressiv #1726 üzenetére

    Én sejtem, mivel kipróbáltam a szoftveres ramdisk megoldást én is. Hangsúlyozom, a szoftverest, ami még mindig gyorsabb az SSD megoldásoknál. Ha valakinek van 8GB memója, és lecsippent belőle 1-2 GB-ot, akkor is marad elég a mai dolgokhoz. És elég, ha csak az internetes dolgokat futtatja azon (nálam firefox, chrome, thunderbird), meg a gyorsítótárazást, és egy biztos: valóban gyors, piszok gyors lesz a dolog.

    Más kérdés, hogy sok átlag felhasználó nem akar bíbelődni ezzel, és nem mer belevágni abba, hogy egy ilyen megoldásra komolyabb programokat pakoljon. Másik előnye, hogy a ramdisken tárolt adatok nem terhelik a merevlemezt, így növelik annak élettartamát. Jópofa dolog, az tuti, de itt sem elég a pár kattintás, olvasni is kell róla, ezért nem annyira népszerű. És ezért veszik inkább az SSD-ket, ami fizikai, kézzelfogható, azzal hamarabb megbarátkoznak a userek.
    Hozzáteszem: szerintem.

    "Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Új hozzászólás Aktív témák