Új hozzászólás Aktív témák

  • Derek V.

    tag

    Sziasztok!
    Wayteq X995 (5”-os változat) navival kapcsolatban lenne kérdésem.
    Van nálam 2db Wayteq navi, mindkettő akkumulátor problémával. 1db X985BT (5 éves) és egy X995 (kb. 4 éves). Mindkét naviban már gyenge volt az akksi így rászántam magam az akkucserére. Az X985BT szétszedtem, kiforrasztottam a gyári 1100mAh akkut és tettem bele egy új 1500mAh akksit. Méretileg még pont elfért benne. Pozitív, negatív száll beforrasztva, a fehér vezeték nem lett bekötve, mert az új akksi csak két vezetékes volt. Összeraktam, teszteltem szépen működik. Töltést is veszi és a piros, kék led is visszajelez. Öröm, boldogság nézzük akkor az X995-t.
    Megcsináltam ugyanezt az X995 típussal is, ugyan olyan új 1500mAh akkut kapott. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel 2.5 órát bírt ki. Feltettem töltőre, piros led világít viszont nem töltődik az akkumulátor. Android rendszerben az akkumulátor fülnél töltést jelez, de nem töltődik az akksi! 3-4-5% töltöttséget ír ki és nem emelkedik az érték idővel!
    Új akksi kiszerel, LiitoKala Lii-500 töltővel tesztelve, szépen töltődik (1335mAh). Vissza forrasztom ismét a naviba, de most a harmadik vezetéket is bekötöm ( fehér). Ennek a vezetéknek pontosan mi a feladata, mert sokan azt mondják felesleges bekötni?
    Töltöttség rendben, viszont kb 2,5 óra múlva ismét lemerül a navi és továbbra sem veszi a töltést! Ugyanazt produkálja, mint először. Járt már valaki így? Szakmai kérdésem lenne, hogy ez esetben mi okozza a hibát, miért nem töltődik a naviban az új akksi?
    A szakmai segítséget előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák