Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    válasz lajafix #1598 üzenetére

    villanytan gyak alkalmazására is kitérjünk Azon semmi ilyesmi nem megy. Első félévben gyakoroltuk, a hurok áramok, csomóponti potenciálok, szuperpozició, thevenin-, norton behelyetttesítést, dualitás, kompenzálás, reciprotitás módszerét egyenáramú hálózatokban. Félév végére maradt a mágneskörök számítása. Az eddigiekhez gauss, vagy a cramer szabályt kell tudni matekból, ezen kívül semmi extra. 1 nagyon nagy házat, és 1 lakást kötöttünk be, villamosan. Semmi köze a főiskolai villanytanhoz. Nem véletlen h a villany szerelő sima szakmunka, míg a villamosmérnök diplomás munka. Sőt azt is megmerem kockáztatni, h akad olyan villamosmérnök aki nem tud villanyt szerelni. Nem tudja mi az a "berman" cső, v. vakolás előtt a dobozolásnál figyelni kell a vakolat vastagságra, nem ismeri a kapcsolókon a jeleket, mi a fí relé, stb...

    Sokan azt hiszik, hogy ezek felesleges sallangok, pedig nem! ez így van, ha megértette a tananyagot, akk majd más szemmel fog pl egy áramkörre tekinteni, csak ezt kevesen veszik észre.

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Új hozzászólás Aktív témák