Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz tildy #3929 üzenetére

    Üdv újra köztünk :)

    Sajna a diákmunka így megy. Egyre inkább mennek le az árak, és a válság alatt a cégek ugyan annyit adnak a munkáért, mint anno, csak azóta 16% adó terheli a minimálbér alatti diákmunkát, a diákszövetkezetek költségei is nőttek, a diákok meg kevesebbet is kapnak kézhez. Amit meg esetleg kibulizik a diák, a cégnél, ahol dolgozik, azt lenyeli a diákszövi.

    A koop viszont egyre inkább röhej.

    Bemegy a hallgató és az első napon közlik, hogy ez a PC-je, ide üljön le, és ne nyúljon semmihez. Letelik a koop, és a hallgász nem tanult semmit, és pénzt is alig kapott érte.

    Szerencsére a versenyeken egész jó kontaktokat lehet szerezni, és a cégek bombázzák a diákokat állásajánlattal, meg "gyakornoki" munkával.

    Mod:

    viszont a legviccesebb az egészben, hogy a hallgatók se nagyon vannak tisztában a munkapiaci értékükkel. Frissen, végzendők egy része meg van győződve arról, hogy nulla diákmunka tapasztalattal, és 4 éves képzési idővel 1 hónap alatt el fognak tudni helyezkedni 300E ft netto körüli bérért.
    A másik észrevétel pedig az, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy végeznének, 1-2 félév van hátra, a csúszások miatt nincs felvehető értelmes tárgy, és ezért mennének dolgozni oda, ahol friss diplomásként is folytatnák. Adják be a CV-ket, és senki semmit visszajelzést nem kap. (szintén cseppet üres CV-vel, és a vicc, hogy ahol eddig voltam szakmai diákmunkában, egy távközlési multinál, oda senkit nem tudok a helyemre vinni, mert arra fintorognak, hogy kevés a pénz amit kapnának érte)

    [ Szerkesztve ]

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák