Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz sziada5925 #4090 üzenetére

    Én úgy tudtam, hogy igen, de nem találtam ilyen pontot a TVSZ-ben, így jogorvoslatnak helye nincs. (Ha te sem találsz természetesen.)

    Az aláíráspótlásról:

    24. §
    (6) A vizsgával záruló tantárgy évközi követelményeinek teljesítését a (leckekönyvi) aláírás igazolja. A vizsgára bocsátás feltétele az aláírás megszerzése. Az aláírás feltételeként a félévközi ellenőrzéseken elérhető pontszám legfeljebb 50%-ának (vagy 2, 00-es átlagnak) elérését lehet előírni. Ha a hallgató olyan kötelezettségét nem teljesíti, amely a követelményrendszer szerint a vizsgára bocsátás feltétele és ez a vizsgaidőszakban pótolható, úgy az adott tantárgyból a követelmény teljesítése legkésőbb a vizsgaidőszak első tíz munkanapjának egyikén, egy alkalommal, a TTSZ-ben meghatározott különeljárási díj befizetése mellett kísérelhető meg.

    Méltányosságról:

    30. §
    (1) A képzés során méltányossági alapon igen indokolt esetben egy alkalommal a kari dékán engedélyt adhat e szabályzat olyan pontja alóli mentességre, amely nem tantervi kötelezettséget ír elő. A méltányosságon alapuló határozatban rendelkezni kell az engedély feltételeiről, és utalni kell arra, hogy a továbbiakban méltányossági alapon kedvezmény nem adható.

    Szabályzatok: [link]

Új hozzászólás Aktív témák