Új hozzászólás Aktív témák

  • C^^

    őstag

    válasz Brianiac #4164 üzenetére

    Nem, nálunk C++ nincs, illetve van, mint szakmai szabvál a két szigorlat után.
    Azt nem tudom, hogy azoknak van-e, akik szoftverfejlesztés szakirányon vannak.

    Analízis 1-ből mi a végén kezdtünk az integrálással foglalkozni, ott vettük át az alapjait, aztán anal2 nagyrészt arra épül. Integrálszámítás alkalmazása, első- és másodrendű diffegyenletek, laplace-transzformáció, többváltozós függvények-kettős integrálás.
    Asszem' talán 70%-os tantervi egyezés kell az akkreditációhoz, de lehet, hogy több, erről a TO tudna biztosat mondani.
    Viszont ha újra kéne hallgatnod a matekokat, akkor az időveszteségen kívűl más hátrányod nem lenne, nagyon jó a matek tanszék a suliban, pláne Vajda, aki az analízis előadásokat tartja eszméletlen jó tanár, és ez nem egyedi vélemény.

    "Ha esetleg átkerülnék akkor nekem ugye onnan számítanák a 4 félévet ami alatt teljesíteni kell az 55 kreditet?"
    Persze, tehát az első itt töltött 4 féléved számít.

    Úgy tudom, meg úgy gondolom, hogy mi és a mostani évfolyam már kifutó tantervet tanulunk, tehát rád már az új vonatkozna. Pl. első féléves tárgyakat már nem is lehetett most felvenni, akinek még mindig van onnan elmaradása, azokat is majd később fogják beosztani.

    Heti 1 előadás és 1 gyak, az időintervallum változó, vannak másfél órás és vannak háromórás előadások és gyakok. Én első-második félévben bejártam mindenre, meg alapvetően most is, viszont most volt olyan időszak, hogy sok tanulnivaló torlódott fel, és akkor kénytelen voltam szelektálni, hogy mire megyek be és mire nem. (Hozzátartozik, hogy agglomerációból járok be, és azért nem mindegy, hogy adott esetben 1,5 óráért utazok 3 órát, vagy ezt az időt tudom tanulásra is fordítani.)
    Aztán van 1-2 olyan előadás, amire utólag tényleg azt mondom, hogy felesleges volt bejárni, mert gyakorlatilag a diasort olvasták fel... Pl. digit 1 vagy elektro 1. De itt megjegyezném, hogy csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, mert pl. nekem már volt némi középiskolai előképzettségem ezekből, így túl sok újdonságot nem kaptam. Aki életében először látott ilyet, annak lehet, hogy hasznos volt.

    A laborok általában 24 fősek, néha 12 műszeres méréseknél, pl. Elektro 2.
    De van néha heringparty is, pl. közgáz 2, Kandó épület, nettó 40 fok, no légkondi, yes 35 ember egy 20 főre optimalizált teremben. Esetleg tesi után. ;] Szerencsére ez ritka.

    Ha van még kérdés, akkor néha ránézek a fórumra, és válaszolgatok, amire tudok. :)

    exxit: Konkrét infóm arról nincs, hogy hányan végzik el csúszás nélkül, viszont, amit lehet mondani, az az, hogy tavaly 2 félév alatt nagyjából 100-an végeztek, amiben benne van az esti és az MSC is. Félévente olyan 30-40 BSc-s nappalis végez.
    Szóval kb. ennyien végeznek csúszás nélkül, vagy max. 1 félév csúszással, de ez nagyon erős becslés.
    Régebbről hallottam olyan adatot is, hogy az egyik félévben (talán pont, mikor felvettek) 60-an végeztek, és ebből 1db ember volt, aki 3,5 éve kezdte. Aztán hogy ez urban legend, vagy nem, nem tudom.
    Egyébként a tanterv szerint akár 6 félév alatt is befejezhető kis ügyeskedéssel, de az tényleg húzós.
    Viszont bíztatásképp: most is van ismerősöm, aki 47 kreditet vett fel, ebből 44-et meg is csinált. (17 tantárgy) Persze tele volt néhol hármasütközésekkel az órarendje. :D
    Az első félévben mindenre érdemes figyelni, ha nem akarsz elcsúszni.
    Prog1, Analízis, Diszkrét matek, Fizika, ezek a fő kihívások.
    Fizika olyan vészes, máshol sokkal durvább, előre megadott tételekből van a vizsga.
    Anno én is középszintű matekkal jöttem, kellett járnom matek felzárkóztatóra, amit mostmár nem is bánok utólag (év elején írni fogtok egy szintfelmérőt, amit legalább 70%-ra kell teljesíteni, lehet, hogy nektek már csak 60-ra, nem tudok).
    Viszont ez ne rettentsen el, nekem pl. minden matek tárgyam, és a szigóm is elsőre lett meg 3-as jegyekkel, sőt dmla2-m 4-es lett. (Igaz, most a valszámmal sajnos meggyűlt a bajom...) Vannak hozzám hasonlók, és egyébként a matektanárok nagyon jó közösséget alkotnak.

    A C-t szerintem hanyagold, itt obejktum orientált szemléletet fogsz tanulni. (C#) Én pascalt tanultam középsuliban, és nagyon nehezen tudtam elszakadni a struktúrált programozási szemlélettől, egyszerűen nem tudtam felfogni az objektum-orientált elveket.
    Egyszerűen képtelen voltam megérteni, hogy pl. mire jó egy osztály, vagy miért írunk metódusokat, mi az a konstruktor, stb.
    Ha valamivel el akarsz kezdeni foglalkozni, akkor szerintem C#-al próbálkozz. Vannak jó anyagok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák