Új hozzászólás Aktív témák

  • Khan13

    senior tag

    válasz Jhonny06 #4776 üzenetére

    Te mikor kezdtél?
    Ez nem mérce.. annak van mondva, de ez így nem igaz. Én konkrétan üzemeltető vagyok. A jegyeim mutatják, hogy azért konyítok valamit a progoláshoz is (az más kérdés, amikor a tanárnak is én magyaráztam el valamit). Nem csak a jegyek szintjén vagyok jó, mert mint mondtam nem csalással értem el az eredményeket, hanem tanulással. Meg azért az is elárul valamit, hogy 3. félévemet töltöm itt és eddig minden tárgyam sikerült, nem is rossz eredménnyel, matek szigorlatom elsőre meglett, pedig a matek nem az én asztalom, de kellő kitartással és sok rászánt idővel megoldottam. A szoftver szigorlatra visszatérve ez nem alkalmassági vizsga, hanem ahogy írtam, itt lehet legjobban visszafogni a haladást (szakirány és szakmai szabválok előfeltétele), és kevés embert kiengedni diplomával. Így aztán erősnek tűnik az itten diploma (az is, de igazából nem ettől, de az már más téma). Azt viszont nem tagadom, hogy kell hozzá a mázli (jó tételeket kapj, Csink tételek alapból nulla pont, max 2-3 a 15-20 pontból, mert ő ilyen), kell hozzá a tanulás stb. Így lesz tudatlannak hármas és egy felkészültnek elégtelen :( Aki meg ötödjére sem megy át, az vagy nagyon szerencsétlen, mert mindig a gáz tételeket kapja, vagy béna, ez tény. De amit a tanárok is mondanak, főleg matekosok, hogy akinek nincs meg rendes időben, azoknak általában sokára lesz meg, mert felejtődik az anyag, mert sok másra kell készülni.
    Először mikor idejöttem, én is naiv voltam az első félév könnyűsége miatt (sokaknak semmi tárgya nem lett meg!), de ahogy telik az idő, jobban átérzem a bukásokat is. Anno úgy terveztem, hogy elkezdem a közgázt is NIK mellett, ma már örülök, hogy itt haladok :D
    Szóval nem lehet csak az iskolát hibáztatni (bár egy Csink - Kotsis gyakvezetők mellett nem sokat fogsz órán megtanulni, nekem szerencsém volt a jobb tanárokkal), de nem mindig csak a diákon múlik. (Amikor egy programozó srácot (itt is óraadó, cégekhez jár tanítani, és rendesen dolgozik is) megvágnak szoftver szigorlaton azért az gyanús :DD )

Új hozzászólás Aktív témák