Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz hunterrop8 #5261 üzenetére

    A tárgylistában a tárgyakat kiválasztva egy pdf fájlban le van írva, hogy mi a tananyag. Abból elég jól leszűrhető, hogy mégis mit csinálnál.

    Lesz szakiránytájékoztató is a félév során (ami semmire nem jó szerintem).

    Nagy vonalakban, energetikára, akkor menj, ha szereted a nagyfeszt és áramokat. Az energetika tantárgyat érdekesnek találod. Érdekel a villamos energia szolgáltatás. Nagy generátorok, transformátorok. Jó elhelyezkedés és a szakmán belül is magasnak mondható fizetés vár rád.

    Műszer-automatikára, akkor menj, ha érdekelnek az automata gépek, elsősorban a vezérlés/szabályozás oldaláról. Az automatika, programozás, informatika, digitális technika tárgyak szeretete előny, és azért az sem árt, ha a méréstechnikát is érted (nem magolod). Itt az F1 modul speciális, oda az elektronika is kell nagyon. Egyébként folyamatok és gyártás automatizálása a fő profil. Itt már kész vezérlők építése és programozása a feladat kész eszközökből. Illetve némi gépészetet is kell tanulni. A moduloknál még abból is választhatsz, hogy inkább plc vagy inkább mikrokontroller irányában szeretnél-e specializálódni.
    Az f2 az büntető modul, elnézést minden f2-től, de sajnos ott rosszabbak sokkal az elhelyezkedési lehetőségek, mint máshol, és nagy a valószínűsége, hogy felsőfokú végzettséget nem igénylő munkát kell végezni.

    Mikroelektronikásokat alkatrészeseknek hívják, nem árt, ha az elektronika jól megy, a jelentkezők kis száma miatt nem biztos, hogy mindkét modul indul, és legjobb tudomásom szerint arra lehet számítani, hogy a szenzorost fogják többen választani. Hazánkban az elhelyezkedés is inkább a szenzor és minőség területén reális. Ha te nem alkatrészekből akarsz építkezni, hanem elemi egységekből akarsz alkatrészeket, akkor való neked ez.

    Híradástechnika szerintem magáért beszél, nem nagyon tudok mit írni róla, csak triviális dolgokat tudnék felsorolni, de lényegében a neve adja magát. Biztos az oda járók közül sokan megköveznek ezért, de talán itt a legrosszabbak az elhelyezkedési lehetőségek, nekem amelyik ismerősöm ezen a szakirányon végzett, az műszaki üzletkötőként dolgozik. Nem rossz szakma az sem, és kell is hozzá a műszaki diploma, de nem biztos, hogy ez az álma az embereknek, amikor éjszakákat áttanulnak. Talán annak jó lehet, aki rájött, hogy ez nem neki való, de nem akarja hagyni, hogy kárbamenjen a sok belefektetett erőforrás.

    Automatika Nem tudok mit írni róla, robotok, motorvezérlések, ilyenek. Hasonló a műszer-automatikához az amivel foglalkozik, csak míg ott inkább az informatikai/szabályozási része a hangsúlyos, addig itt inkább nagy teljesítményű megvalósítások [De erről a szakirányról van a legkevesebb ismeretem, szóval ezt leírhatná valaki rendesen]

    Nem egyetérteni lehet, mivel már modulon vagyok, könnyen lehet, hogy nem kellően objektív a megfogalmazásom, ezért elnézést.

Új hozzászólás Aktív témák