Új hozzászólás Aktív témák

  • #87896064

    törölt tag

    Halihó! Szép napot!

    Lenne egy kérdésem az itt egybegyűltekhez, remélem valaki tud segíteni..

    Nos én 2012-ben újrajelentkeztem a kandóra és azon év szeptembere óta oda járok. Sajnos az előző képzésem ugyan ezen a szakon nem sikerült. Magánéleti gondok miatt megromlott a tanulmányom ezért elbocsájtottak.. Én ez előtt eltöltöttem 8 félévet (7 aktív, 1 passzív), sajnos már az utolsó előtti félév után este ki.
    Lényeg az, hogy 2012-ben újrajelentkeztem áthoztam pár tárgyat és azóta, normális tanulmányi eredményekkel végzem. Nos a gondom az lenne, a TVSZ-ben van egy olyan rész h:

    " Az egyetem egyoldalú nyilatkozattal megszünteti annak a hallgatónak a hallgatói jogviszonyát,
    aki
    b) az államilag támogatott képzésben a beiratkozástól számított 14. félév végéig az
    abszolutóriumot nem szerzi meg figyelemmel a 10.§ (3) bekezdésre"

    továbbá alul hozzáírták, hogy aki ugyan arra a szakra újra felvételt nyert annak az elbocsátás előtti féléveket is figyelembe kell venni..
    Na most itt lennék én gondban, mert akkor nekem csak 6 félévem lenne elvégezni a képzést, ami már tanterv alapján sem lehetséges.

    Viszont:

    Abban a TVSZ-ben ami már a 2012-t szept. követően beiratkozott hallgatókra vonatkozik, abba ez a pont már nincs benne. Ott már csak annyi van, hogy adott képzésben
    (esetemben ebben a képzésben) 12 félév áll rendelkezésre Bsc-n elvégezni.

    Szóval a kérdésem az lenne, hogy most rám, aki 2012-ben újrajelentkezett és 2012-ben kezdett újra, arra most csak a 2012 szeptemberi TVSZ vonatkozik, vagy a másik is?
    Mert ha a másik is vonatkozik, akkor eleve már meg sem tudnám csinálni az egészet és most elpazaroltam volna 4 állami félévet és ezzel együtt 2 évet az életemből.. :S

Új hozzászólás Aktív témák