Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz gurl #6059 üzenetére

    Saját (tehát mérnöki) vélemény:

    A műmenedzser nem ért semmihez. Mindenből tanul egy keveset, a végén meg semmihez sem ért. Ha van protekciód, mire végzel, akkor jobb menedzser lehetsz egy multinál, mint a mérnökökből lett menedzserek, mivel te addigra tanultál ilyeneket, hogy vezetés, döntéselmélet, HR menedzsment, stb... Ekkor a fizetésed mindenféleképpen nettó 300 felett van. Viszont azt felejtsd el, hogy értelmes munkakörbe kerülhetsz ezzel a papírral, protekció nélkül. Ki venne fel olyanokat, akik nem titkoltan semmihez sem értenek igazán?

    Remélem valaki átszínezi a válaszával az általam festett képet, mert én a műszaki diplomák közül a műmenedzser BSc szakot tartom a legértelmetlenebbnek.

    Félre ne értsetek, magam is gondolkodom műmenedzser MSc-n, de az alapszakról igen rossz véleménnyel vagyok.

    Ja és nem mellesleg az OE-n messze a műmenedzser a legkönnyebb szak, ha minimális tanulással akarsz diplomát egy jónevű sulitól, akkor jó választás!

    Mégegyszer: ez a saját, önálló, egyéni véleményem több év multicégeknél szerzett tapasztalatra és az egyetemi évek alatt tapasztaltakra alapozva. Nem szentírás, nem kívánok utat mutatni a fiatalságnak, mint Lenin. :B

Új hozzászólás Aktív témák