Új hozzászólás Aktív témák

  • Taru

    tag

    válasz blessbygod #6789 üzenetére

    Szia!

    Ha Rácznál fogsz vizsgázni akkor csak az jó amit ő mond, ha csak átfogalmazod akkor is lepontozza (nekem is csak 1 pontot adott az egyik Newton tv-re pedig tartalmilag jó volt még szerinte is, csak nem így diktálta le és szerinte úgy pontatlan - ez Mechatronika Msc-n - így 1 pontot adott a 4-ből). Szívesen mondanám, hogy ha innen vagy onnan tanulsz, akkor menni fog, de kizárólag azt fogadja el, amit ő maga választott, ezt nálunk el is mondta.

    Az általa ajánlott anyagot érdemes emiatt magolni (mivel "Jó könyv nincs" - Rácz), ha le akarsz vizsgázni, akkor ezt az anyagot, kell tudni vissza mondani, lehetőleg szó szerint, ha érteni is akarod az már más kérdés. A vizsgán általában 1-1 fogalmat 2-3 sorban le kell tudni írni, +egyenlet/képlet vagy jellemző ábra (a képletben minden karaktert tudni kell, mit takar és le is kell írni vagy lepontozza) +levezetés, ha MONDTA, hogy tudni kell, egyébként hagyd a fenébe.

    Ha mondta, hogy kell a levezetés akkor csak a levezetéssel lesz full pontos és csak úgy, ahogy ő vezette le. Számolós feladatokhoz gondolom, számológépet használhatsz, így csak az a fontos, hogy melyik képlet kell a többi menni fog. Belinkelem az általa választott anyag listát (hátha nem diktálta le, bár első órán kb. ez az első dolga mindig).

    http://uni-obuda.hu/users/racz.ervin/mernok_informatika_oktatas.htm

    Első ránézésre nem tűnt nehéznek az anyag (csak a témaköröket néztem), többségét leadják gimiben, így kb bármelyik gimis könyv jó, ha az alapokat akarod megérteni, esetleg valami alapozó főiskolás fizika könyv (a régebbiek aránylag részletesek, szájbarágósak voltak, a többség arra panaszkodott, hogy úgy magyaráznak mintha nem lett volna fizika oktatás gimiben. Szerintem ez sokaknak segítség volt). Esetleg keress rá, hogy "Fizika mérnököknek" és erre találsz, rengetek ingyenes egyetemi jegyzetet. Pl van egy pdf könyv (Széchenyi István egyetem jegyzete, kb 1300 oldal, ingyenes), aránylag részletesnek tűnik, szép nagy ajánlott irodalom jegyzettel, ha valami még mindig nem tiszta, akkor még azokból tudsz utána olvasni ( a hivatalos jegyzet oldalukon is van egy másik azonos névvel, az rövidebb, lehet az is jó, szintén ingyenes, nem kell hozzá belépni a rendszerükbe). Számolós feladatok meg szerintem csak gyakorlás kérdése.

    Remélem tudtam valamit segíteni, sajnos tanárt nem tudok ajánlani mivel én nem mentem tanárhoz, inkább bemagoltam, amit kiadott és végül levizsgáztam az első felvételnél, de csak póton mentem át nála. Sok sikert a tárgyhoz. :K

Új hozzászólás Aktív témák