Új hozzászólás Aktív témák

  • kristof_

    tag

    válasz Bocaa #6918 üzenetére

    A BME-n valóban jobban számon kérik a matektudást, de véleményem szerint egy gépész képzésnek nem feltétlenül a matek a legfontosabb része. Tanuld meg, tudjál hova nyúlni, ha később szükséged lesz rá, értsed a dolgok működését, de valóban a mai programok mellett nem fogsz kézzel számolgatni. Illetve én emelt ötös matek érettségivel mentem oda, Matek 1-nek talán az 1/2, 1/3 részét tanultam egyetem előtt.
    Informatika része a gépész képzésnek lényegében egy vicc (2 éve csináltam talán). Egy nagyon rossz vicc. Ezt inkább nem is forszíroznám. A mechatrósoknál tudtommal azért jobb a helyzet ilyen téren.
    A géppark valóban nem a legújabb, de amihez kell, arra szerintem elég. Nagyon jó, hogy valóban kézbe tudod venni a dolgokat, ki tudod próbálni és igen, a cégnél akinél elhelyezkedsz teljesen más gépek lesznek, de legalább nem fogsz úgy állni ott, mint egy hülye, aki még életében nem látott hasonlót.
    És már csak így zárójelben, mostanság már szerencsére a CAD-CAM is kezd emberesedni és végre nem annyira lehetetlen, mint eddig volt. Hála 1-2 tanár eltávozásának az egyetemről, nagyon jó irányba indult el szakirány.

    És így végére a saját, személyes véleményem a BME vs ÓE-ről. Eddig talán egy olyan álláshirdetést láttam akik csak BME-n végzett embert keres, szóval ettől nem félnék. Viszont a magyar felsőoktatás úgy szar ahogy van. Mindkét egyetem ad valamilyen alap tudást, de ha te nem pakolsz bele iszonyú sok energiát akkor el is lehet felejteni. Nagyon sokan (mindkét egyetemről ismerek ilyeneket) csak átmennek valahogy épphogy kettessel a tárgyakon (megveszik a beadandót, végigcsalnak mindent), kapnak egy diplomát és csá. Az, hogy mi az egyetemednek a neve ahol tanulsz, kb leszarják a cégek. Azt keresik, hogy milyen plusz munkát fektettél te még bele abba a diplomába. Értem ezalatt az erasmust, a tdk-kat, milyen programokat tanultál meg kezelni, stb. (Itt halkan megjegyzem, hogy eljuthatsz úgy a diplomáig, hogy alap szinten alig tudsz kezelni egy CAD programot. Ezt mind otthon saját magadért kell megtanulni) Elszomorító olyan ismerőssel beszélgetni aki Németországban tanul kint hasonlót, mennyivel színvonalasabb az oktatás. Ég és föld, egyszerűen összehasonlíthatatlan.

    LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5

Új hozzászólás Aktív témák