Új hozzászólás Aktív témák

  • umnyo

    friss újonc

    válasz b0rZ #7137 üzenetére

    Üdv!

    Ennél durvább volt az én esetem

    Én egy spec módon jártam ki a sulit, nappalin megcsináltam a műszer automatikát, majd rá 20 évre az automatikát estin. 20 évvel később elismerték a nappalin végzett tantárgyakat. Az alap közös képzés tantárgyai azonosak minden szakirány esetén, amit az ember a második évben választ. Azokat nem fogadták el amiben túl nagy változás volt, de a 90%-át igen, akkor is ha akár más néven fut már a tantárgy - a tanyanyag legyen azonos (pl közgazdaságtan I - II ből lett makro és mikroökonomia, most meg megint mást látok). Anno akkor még nem volt Neptun, és papír alapon ment minden, így pl nekem be kellett szkennelni a leckekönyvet, meg mindenféle konverziós táblát csinálni és egyeztetni a tantárgy tartalmát. Pl 2 félév matek volt anno szigorlattal, de nem volt külön valószínűségszámítás, így a matekot elfogadták de a valszámot meg kellett külön csinálni. Most mintha megint nem lenne az új tanterv szerint külön valszám, ahogy már szigorlat sincs jó ideje - szóval ilyen kicsi módosítások vannak és lehetnek.

    Egy barátom is kb 3x vágott neki 3-4 félévenként kibukott, de volt sok elvégzett tantárgya, ezeket újrakezdéseknél felvételi után mindig elismerték neki.

    Meg van határozva pontosan meddig kell és lehet tantárgyelfogadási kérelemmel élni, ez az első hét szokott lenni, vagy még az indulás előtti 1-2 hét, de már nem emlékszem. Viszont mindenképpen végig kell járni az utat, rendesen felvételizni kell, be kell kerülni, és ez utána lehetséges. Bár ahogy nézem a ponthatárokat ma már kb minimál pontokkal be lehet jutni.

    De a legtisztább, ha felhívod a TO-t és mindent elmondanak. Ha most szeptembertől már kezdenél mert felvételiztél, akkor most, ha nem akkor lehetőleg nem az indulásnál zavard őket. De írásban is összeszedheted a kérdéseket, ha megfelelően írsz, válaszolni is fognak idővel :-).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák