Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    Sziasztok!

    A kérdésem LVM-re irányul. Nem tudtam, h hova írjak... :U
    Adott egy Proxmox, ami Debian 12-őn fut, a telepítése Proxmox ISO-val volt, az semmit nem kérdez, LVM és ext4 (OK, ezt mondjuk megkérdezte...), kész. Jelenleg itt a grub és a root partíciók vannak.

    Telepítettem manuálban egy debian 12-őt másik SSD-re, EFI, de se LVM, se LVM-thin, se ZFS nincs, csak ext4. Viszont ez másik vas is, nem sok a különbség (1155-ről 1150-re, más csatik, stb...), de kicsit tartok a váltástól.

    Adatokat kellene mentenem az LVM alól (régi vas), át az újabb vasra, pl. Proxmox /etc és még pár könyvtár, VM-ek, LXC-k. A PVE nem tudja menteni a beállításokat. Clusterbe rakni és úgy áttelepülni nem tudok, mert a régiből ram, HDD is költözik.
    Ami sejtésem szerint nem fog menni az /etc másolással, az a bind mountok és a pci passthrough átvitele és a NIC beállítások, de ezeket újra tudom konfigolni.

    Jelenleg az a bánatom, h nem tudom, h hogy lehetne hozzáférni pl. LinuxMint live alól az LVM root partícióhoz, hogy másoljam a két SSD között az adatokat.

    Esetleg próbáljak a régiről bootolni és hátha tudok ott másolni?
    Vagy az új Proxmoxhoz hozzáadni az LVM group-ot?

    Mi a helyes/legkevésbé szívatós megoldás? Köszönöm a javaslatokat :R
    Ha nem jó topik, akkor jelezzétek kérlek.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák