Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaax

    őstag

    Sziasztok,

    Van egy elég idegesítő és fura problémám Debian alatt. Videóhívások rendszeresen megszakadnak nagyjából fix időközönként (5-10 perc, és gyakorlatilag folyamatosan ezt csinálja) Debian alatt, zoom, google.meet, és most legutóbb az iteach.world, de csak akkor, ha a upc-men csinálom, wifin (90/10mbit) (az asztali gépek vannak kábellel bedugva a routerbe, de azokban nincs webkamera, tehát nincs fel irány). Tavaly volt még usb-s mobilnetem, ami 2/2 mbitet tudott csak, azzal nem volt ez a gond, tehát linuxon van csak gond asszimetrikus kapcsolattal (az iteach-et chrome-mal használtam, a többit firefoxszal)! A családban és az iteach-es tanárom szerint is windowsal és mac-kel nem volt ilyen gondjuk sosem upc-s hálózaton...

    Két kérdésem volna:
    1. Ki tudja a megoldást erre a problémára? :)
    2. Ha az nftables-ben limit-tel lekorlátozom a bejövő forgalmat 10mbit-re, akkor abból a böngésző (vagy az iteach) mit lát? 10/10mbit-es kapcsolatot, vagy hogy a csomagok 90%-a elvész lefelé???

    (A céges win10-emen teams-sel nem volt ilyen gond ugyanazon a hálón, sajnos nem tudtam kipróbálni a többi videóhívást rajta, mert nem voltam localadmin, és a céges proxy nem engedte. Ja, és DA-val mentem be a cégbe, szóval gőzöm nincs, hogy ilyenkor hol a fenében kóricálnak a csomagok.)

    -=- There's no place like /home -=-

Új hozzászólás Aktív témák