Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz cigam #541 üzenetére

    Sokáig én is azt hittem, aztán pár év "betegség" után a dietetikus elszólta magát amikor rákérdeztem, hogy miért nem mérnek inzulinszintet soha, mielőtt az inzulinkezelést felírnák, hogy felesleges, mert a 2-es típusban a legtöbbször nem kevés az inzulin, hanem inkább több. Azóta erőltetem a diétát, hogy az összinzulintermelést visszafogjam a lehetséges mértékig... "az inzulin elsődleges szerepe nem a cukorszint csökkentése, hanem a plusz energia elraktározása szűkösebb időkre. A vércukorszint csökkenése csupán mellékhatás a tárolási folyamatban. " Hasonló következtetésre jutottam én is. Persze nem pontosan, nekem az a kis elméletem, hogy a "cukorbetegség" hosszú távú szövődményeit okozhatja akár a magas inzulinszint is... Nálam a 4 alatti érték már bejelez, olyankor eszem, azonban volt már olyan, mikor visszajött evés nélkül kilencre, majd az gyorsan lecsökkent hat alá, mindez egy órán belül. Azaz a máj és a hasnyálmirigy nálam dolgozik, legföljebb nem tudja hozni az összhangot tökéletesen. Három alá még soha nem ment a cukrom, az imént 3,9 -et mértem, így már ettem is gyorsan egy kis kenyeret, de a legtöbbször beleférek az egészséges értékekbe. Fogyni ellenben nagyon lassan tudok most, de nem is törekszem az optimális súlyra, mert azt soha nem tudnám elérni, amit az orvosok előírnának. 172 cm -hez most 92-93 kiló vagyok. 95 kg fölött már romlik a cukrom, de így eddig a normál érték közelében tudtam tartani a HbA1C, legutóbb 5,9 volt 6-os referenciaérték mellett. holnap megyek majd laborba, pár napon belül kiderül, hogy most hogy állok. /anno 2006 májusában azaz nyolc éve, 14,6-os éhgyomri értékkel kezdtem.../

    [ Szerkesztve ]

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák