Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz NagyDave #8569 üzenetére

    Jelent meg cikk egy Roman oldalon a tortenetrol. (igaz nem derult ki belole kitol/honnan van az informacio)
    Ebben azt irjak, hogy az eddigi Discovery szerzodes (ami november 30-an jar le) dollar alapu volt, mig az elofizetoi dijat forintban es lejben szedik, mivel egyik se stabil valuta, igy hosszu evek alatt havi fizetes mellett osszesegeben nezve jocskan dragultak a dijak, igy ha gyengultek ezek a valutan eppen a kifizetesi napra nagyobb koltseg volt a szolgaltatonak.
    Uj szerzodes eseteben Discoverytol azt nyilatkozta a regio elnok-vezerigazgatoja, hogy nem emeltek az elofizetesi dijakon, viszont tuti biztos maradt volna $, es nem lehet azt varni a forint/lej parostol, hogy stabalian erosodjon a dollarhoz kepest.

    Az pedig valoszinu, hogy nehany ezer elofizeto fog csak tavozni (peticiot tobb mint 1 het alatt 10132 ember irta ala, ebbol ugye nem tudni mennyi a valos elofizetoje a DIGI-nek, biztos vannak akik ismerosok/baratokkal is ala irattak) ez meg boven belefer a DIGI-nek. (minden TV szolgaltatast figyelembe veve kb. 650000 elofizetojuk van)
    Egy biztos az elofizetok a legnagyobb vesztesei az egesz tortenetnek, egyik ceg se tudta mikor kell a kompromisszumra hajlani, igy az elofizetok ket part kozott a padlora estek.

    Mostmar, hogy kezdjuk latni azert az erme masik oldalat is a Discovery se szent a tortenetbe, engedhetett volna az arbol, vagy a kulon csomagot engedhette volna, jobb az 1.5-2%-os nezetseg (1% amirol szo van Romaniara vonatkozik, Magyarorszagon magasabb ez a szam, es az alap Discovery a legnezetebb ismertterjeszto csatorna volt) melle jaro bevetel egy kulon csomagbol, mint a 0 forint amit innentol kapnak a DIGI-tol.

    Egyelore ugytunik a DIGI jart a legjobban a tortenetben, megszabadult egy sok millio euros puptol a hatan, amit olcso sajat keszitesu sok esetben Roman feliratos, szinkronizalatlan filleres sz@rokkal potoltak/potolnak, az elofizetoi felhaborodasnak meg vegul nagyobb lesz a fustje mint a langja.

    Egy dologban hatalmasat hibazott a DIGI aminek nagy valoszinuseggel lesz anyagi kiadasa a reszukrol, ez pedig, hogy szembe ment az ervenyes Discovery szerzodessel (kivette annak lejarta elott az osszes csatornat), es ezt nem kozolte a jogszabalyban megszabott idovel elobb az elofizeokkel.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák