Új hozzászólás Aktív témák

  • #29810560

    törölt tag

    válasz mutyi #49700 üzenetére

    "A kérdésem az lenne, hogy a TV-hez melyik a jobb választás a Cam kártya vagy a STB?"

    Nem kérdés. A CAM a praktikusabb, de a TV(k)-be CI+-os CAM fogadó kell. (Gondolom ilyen van a TV készülékekben!?)

    "Ha kártyát kérek mind a két készülékhez,akkor hogyan működik a csatlakozás?"

    Miután elhoztad a CAM-okat az ügyfélszolgálatról mindegyik TV-be bedugsz egyet-egyet. Megvárod míg az automata aktiválja vagy beszólsz és kéred, hogy aktiválják. Nézed a kódolt műsorokat (is).
    (Sajnos egyébként a DIGI Smart CAM - úgy tudom - még mindig "hiánycikk". Értsd! Lehet, hogy nem kapsz azonnal, csak egy várakozó listára kerülsz fel. DE! Ez területfüggő.)

    "Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de koax-on kell a tv-ket bedugni?"

    Igen. Az ONT-ből jövő koax kábel - kábelrendszer, mert el is ágaztatható több ágra is - egy végpontját kell egy-egy TV RF (antenna) bemenetéhez csatlakoztatni.

    "STB-nél nyilván az optikai dobozból csatlakozik az STB-hez valamilyen módon és az STB-t meg hdmi-vel kötöm össze a tv-vel."

    Igen. Ugyanúgy/ugyanazzal a koax kábellel, mint a TV-k. ... és a Set Top Box-ot a TV-vel HDMI kábellel kötöd össze, ahogy írtad. DE! A DIGI-nél nem érdemes box-ot kérni, amióta létezik a Smart CAM.

    Ja! Amúgy a CAM is csak a kódolt csatornák - ún. külön fizetős prémium csatornák (DIGI Film, HBO-k, SuperOne stb. - nézéséhez kell, mert a többi csatorna kódolatlanul jön és alapból nézhető, pusztán a TV kell hozzá, mert a DIGI alapvetően ún. FTA (Free To Air) DVB-C rendszerben szolgáltatja a TV adást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák