Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    válasz total90 #28011 üzenetére

    A drótost minimum ff-be csináltam volna kicsit több kontraszttal, és átlóval (ha nem is tökéletes átlóval ,de valahogy konvergáljon az átlóhoz, mert azt szokták mondani, hogy az ilyen jellegű témáknál nem hátrány az átlóba szerkesztés. megvezeti a szemet meg ilyesmi.) Azt meg mondanom sem kell, hogy nem középre tettem volna. És nem nagy látó állásba hanem telébe, hátha jobban mosott hátteret kaptál volna. Röviden ennyi. De még akkor sem lesz egy rettentő érdekes kép.
    Nekem is van egy szögesdrótos képem azt pl Auswitz-ba lőttem, akkor olyan nagyon jónak tűnt, de miután hazajöttem és megcsináltam gondolkoztam rajta és rájöttem, hogy mégse olyan faja mert akár a szomszéd kerítésén is csinálhattam volna semmi sem utal arra, hogy Auswitz-ba készült :U (kicst klisé is mint utóbb rájöttem). Nah mindegy ez csak egy példa, hogy jól kell tudni megfogni a témát. Látod én pl egy igen "jól megfogható" dologból is keveset hoztam ki. Így még nehezebb egy tök általános témát feldobni és érdekes dolgot kihozni belőle. Próbálj szokatlanabb témákat fényképezni - ez most nem azt jelen, hogy kutyaszart hangya szemszögből vagy hasonlót :DDD , csak érdekeset -. Pl régi épületeket keresni az ablakán beszűrődő fény - ez is klisé de már érdekesebb sztem -.
    Nézegetni kell embereknek a fényképeit, csomó jó képet találok Flickeren és ami egy picit is inspirál azt elraktározom a fejembe és megcsinálom, vagy legalábbis megpróbálom hasonlóan kivitelezni egy másik helyszínen. Aztán ha már elsajátítottam a mások által használt technikát, és jól is sikerül, utána keresek valami más témát aminél ezt alkalmazom vagy akármi itt nyilván beleviszek valami saját gondolatot is.

Aktív témák