Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    válasz eastsider #28088 üzenetére

    Tű, remek kis portré! Nagyon tetszik. Olyan egyszerű semmi túlbonyolított kompozíció, egyszóval nagyon tetszik és az ff is nagyon jól mutat neki.

    Az obiról annyit, hogy én csak a konvertert vette meg asszem kb 4k volt (eredeti Pentax fém). Mert barátnőm apjáé az obi és egy Praktica MTL5-el volt eredetileg, de nem működik így kihasználatlanul ott volt a fiókba (majdnem kidobták festetéskor :Y ). Amúgy kicst körülményes az MF meg a felszerelgetés meg leszerelgetés, de megéri, én nagyon szeretem beállított képeknél. (Van fen egy set-em Flikeren amibe csak ezzel az obival készült képek vannak.)
    Hát mondhatni, hogy jó a "makrója" 1m a közel pontja (sztem egy 135mm-es obitól ez igen jó teljesítmény). Amit még szoktak ajánlani M42-es okik közül ilyesmi gyújtótávval az a Jupiter 135/2.8 - ugyan ennek nem tudom, hogy mekkora a közel pontja -, de asszem a Jupiternek 12 lamellából áll a rekesze :Y , ez meg ugye csak 6 ha jól emlékszem.
    Nikonra asszem ez az átalakítózás nem olyan egyszerű mint Pentaxra mert asszem nem lesz végtelen vagy mi :U vagy csak bizonyos konverterekkel. Meg asszem nem lesz élesség visszajelzésed és fénymérésed egyszerre mint Pentaxon - vagy ez csak Canonon van így :F -, szvsz lehet körülményesebb kicsit de még megérheti a szenvedést az ilyen jellegű képeknél. Nagyon jól karcolnak ezek az obik. Az M42-es átalakítóról kérdezz Nikon topicba mert nem tudom melyik típus a bevált az F bajonettre.
    Ez az obi ahogy figyelgettem 10-12k körül mozog főleg ez a kinézetű, mert a "zebra edition" ugyan elméletileg ugyanilyen optikai tulajdonságokkal bír, de jóval csúnyább (én is egyszer megkérdeztem egy másik topicba, és ezt mondták, hogy csak kinézetre különbözik. Szvsz nagyon csúnya ehhez mérten ;] ).
    Amit mályköl linkel egész jó áron van sztem. Olvastam, hogy abból a példányból kiszedték a rekeszbeugrasztó pöcköt. Ez egyáltalán nem baj, digit vázon csak zavar, az enyémből is kiszedtük mert tönkretehet ott valamit, ezt mondták :U . Szóval azt ott vagy le kell ragasztani vagy valahogy el kell tüntetni mert beleakadhat valamibe. És ha nem akarod analóg vázon használni akkor nincs belőle semmilyen hátrányod, úgyse műkszik a rekeszbeugrasztás.

Aktív témák