Aktív témák

  • pisti

    őstag

    aginor: Túl erős és közvetlen fénnyel vakuzod őket, így sok a zavaró becsillanás és éles szélű árnyék. Amire még oda kell figyelni az, hogy milyen szögből csinálod a képet ez egyedül a hangyáson eltalált szerintem, ott viszont a téma ami nem az igazi, meg a sok becsillanás.

    A megvilágítás jelentős javításához elég, ha a vaku elég teszel valamit ami részben átengedi a fényét és közben szórja is. Tipikus olcsó, de jó megoldás, ha az obi végére, de a vaku elé raksz egy vékony fehér lapot pl., ez a cikk pl. egy ilyen megoldást mutat be.

    hzoltan: Neked ugyanez a tanácsom. A te képeden egyébként szép a téma, a háttér, meg a pillanat is, csak ez a megvilágítás sajna agyonvágja a képet, számomra legalábbis.

    Xantomas: Az elsőn kár, hogy kilóg a moci egyik fele az éles tartományból, a másodiknál pedig az az árnyék a motor alatt ami kicsit zavaró, olyan mintha folyna az olaj a blokkból. ;) Jah és a két kép között erősen eltér a fehéregyensúly úgytűnik, a második túl sárgás, az első nagyjából színhelyesnek tűnik.

    Agent87: Szépek. Tetszik a szürreális színvilágú Budapest.
    Portrézáshoz nem nagyon értek, de azért van pár észrevételem.
    Az első portré az nagyon tetszik szerkesztési szempontból, meg az elkapott pillanat is tetszik, és úgylátom a színek is okésak.
    Ami zavar az a beégett folt a hajon, meg egy két kis folt itt-ott az arcon, bár ezek talán nem vészesek. Meg talán érdemes lett volna kicsit több fényt adni szemből, hogy jobban kitöltse az arc jobb szélén az árnyékos részeket.
    A másodikon nem az igazi így a szög, így az orra beletakar az egyik szemébe elég csúnyán, de a másik is takart részben. Plusz foltos az arca, a szája körül nekem egy sárgásabb árnyalat látszik mint az orcáján. Gondolom emiatt kell a smink az ilyen fotóknál. Egyébként a bevilágítás tetszik az el lett találva szerintem.

    Chapel: Továbbra is nagyon szép képe van az obinak. :) A téma gondolom amit épp sikerült találni, ehhez képest az első kettő egész jó, a harmadik nem jön be valamiért.

    csao: Első képeknek ezek jók. Mindenesetre, ha komolyan érdekel a fotózás akkor keress irodalmat és olvass utána az alapvetéseknek, segíteni fognak abban, hogy fejlődj és egyre jobb képeket csinálj majd.

    Brian_RL: Gondolom kicsit rövidebb záridő kell és erősebb villantás, hogy jobban láthatóvá váljanak a vaku által kimerevített éles alakok is, egyébként hangulatos kép.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák