Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    válasz kiskornel #34269 üzenetére

    Észre ám:D Van olyan képem, ahol csak az elmosott háttér van zajszűrve.
    Mondjuk ez köztudott, hogy a zaj jobban előjön a homogén felületeken meg a sötétebb részeken, de legalább mi saját szemünkkel is tapasztaljuk mert sokat fotózunk,és nem csak olvasunk róla... :DDD
    De azt is észrevettem, hogy a zaj kevésbé jelentkezik a jól megvilágított területeken. Szóval használhatunk akármekkora iso-t, ha sötét van, ígyis-úgyis nagyon csúnya lesz, még ha iso100-on húzunk, akkor is brutálisan zajosodik. Viszont ha meg van világítva a téma, vagy bármi, akár vakuval, vagy akármivel, akkor nagyon jól tűrik a vázak a zajosodást.
    Két példa: Ha csak záridőcsökkentéshez kell jól megvilágított területen, akkor is nagyon jól tűrik a magas iso-t.
    Másik, hogyha pl vakuval világítok valakit, és magas iso-t használok, hogy a környező fény is kicsit érvényesüljön, vagy épp csak a vakum teljesítményét akarom kímélni(pl ha sorozatot lövök,tudom hogy a vakum 1/16-nál bírja az 5kép/sec-es sorozatképét a 30D-nek, ezért kiszámolom a fényértékeket, hogy mennyivel kellett az iso100-nál alkalmazott vakubeállítást lejjebb venni, és annyival emelem az iso-t, és mondjuk iso100 helyett iso640-et használok), akkor is nagyon szép képet kapok,és szinte alig érzékelhető a zaj :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák