Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    Fárasztanálak titeket ismét pár képpel :)
    Érdekes, hogy mennyire rákattantam már egy ideje a makróra, az egyik legközkedveltebb témát, a legyet viszont mindeddig kihagytam. Most pótlom :)
    [kép][link]

    Hétvégén jártam a szüleimnél Szentendrén. Eddig is tudtuk, hogy denevérek laknak a terasz alatt de nem sejtettük, hogy hányan vannak. Mi 4-5 db-ra tippeltünk. Belátom, botor feltételezés volt tekintve a denevérek szokásait. Saccra úgy 80-100 egyed lakik egy 1,5 köbméteres kis helyiségben amiből úgy 10-15 kölyök lehet. Kis patkósorrú denevérek, nagyjából egér méretűek. Íme két példány, majd lesz még anya és kölyke meg a fél kolónia egy rakáson is:
    [kép][link] [kép][link]

    Meglepő módon a vakufény és a zajongás látszólag totálisan hidegen hagyta őket. Előbbi nem meglepő, figyelembe véve a látásuk kifinomultságát (ill. annak hiányát), utóbbi viszont elég megdöbbentő volt számomra. Egy USM motor már lehet, hogy bekavart volna nekik de olyanom nincs. Ellenben az idegen szagokra nagyon is érzékenyek. Amint megfordult a huzat iránya, szimatoltak kicsit majd szétrebbentek mint vetési varjak a sörétes puska láttán. Hihetetlenül ügyesek a levegőben és eszeveszett gyorsak. Azon a kutyaólnyi helyen egyszerre vagy 8-10 egyed cikázott körülöttem anélkül, hogy egymással, a fallal vagy velem ütköztek volna. Próbáltam röptükben is fotózni őket este mikor kijöttek vadászni. Jó előre beállítottam a fókuszt oda ahol kijöttek, hagytam még 2m helyet hogy észrevegyem őket mielőtt az éles pontra érnek és annak ellenére, hogy tényleg arra jöttek és folyamatosan jöttek, egyetlen egy jó képet sem sikerült csinálni róluk. Ehhez jobb reflexek kellenek vagy több hely, vagy valami megvilágítás és fókuszcsapdás váz. Többnyire lekéstem őket és maximum félig voltak már a képben de inkább sehogy se, néha meg túl korán exponáltam találomra és még a DOF-on kívül voltak.

    Ja és Ister napok alkalmából gyertyaúsztatás volt a Dunán, csináltam egy 5*2 perces expót:
    [kép][link]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák