Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    (#41691) Karima: WoW. Ez szemet gyönyörködtető... van benne egy kis furcsaság. Honnan is jön az a fény. A pillérnek sötétnek kellene lennie, nem?
    De maga a kép olyan, mintha egy bankjegyre gyártottad volna.

    (#41695) m3ss: ez is szép. Csinált rá egy kis aurát a feldolgozó progi. Ezt utólag el lehet dolgozni. Tűéles, jó nagy kontraszttal. :K

    (#41665) m3ss; (#41668) Peethy; (#41673) szeva000: Ilyenkor, télen, nem a legszebb az erdő / erdei patak. Furcsaságokat kell fényképezni. Az egyik technika, ami a legjobban megmozgatja a képzeletet, az IR fotózás. Alapkoncepciója, hogy Infra Vörös szűrőt van rakva az objektív elé. Mivel a váz elég jól szűri ezt a fénytartományt, gyakorlatilag ali megy be fény (még ragyogó napsütés mellett is). Így a hosszú záridő garantált.
    A másik, amivel fejleszti a képzeletet, hogy a végeredmény egymagában használhatatlan lesz. Csak az utófeldolgozás során lehet vele valamit kezdeni. A youtube-on sok különböző 5letet lehet találni. Pl. ezzel megfelelő fehéregyensúly mellett úgy fotózhatsz, hogy a zöld levelek fehéren virítanak.
    A zajt eleve ráterveztem. raziel01: van egy olyan fogalom, hogy mélységélesség. DSLR esetében, azon a helyeken, ahol benne vagy a mélységélességbe, kevésbé zajosodik a képed, míg a bokeh (ami kint van a mélységélesség tartományon), az eléggé összeszedi a zajt. Itt is ezt használtam ki. F2,8-ra állítottam és 55mm-re, valamint a tárgytávolságot 4-5m-re lőttem be. Így a háttér tutti mosott lesz, és a hosszú záridő + ISO400 (15mp-es expo esetén már ez is magasnak tekinthető) miatt szemcsésen zajos. Ha ugyanezt F8 v F11-en exponálom, akkor minden tűéles lett volna a képen, és ekkora képméretben nem lenne zaj.
    Utófeldolgozás: három egymás feletti layerre másoltam a képet, s mindegyiknél más-más színezetet adtam a képnek. A patakot engedélyeztem az egyiken, a másikon a közép részeket, a harmadikon a hátteret. A háttéren kicsit élesítettem, így kiemelve a zajt, szemcsézettséget.

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Aktív témák