Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz Larry303 #42457 üzenetére

    Erre csak azt mondom, hogy a középkorban a molett nők voltak a szépségideál, és a vagyonosság kifejezői. Én elmegyek a múzeumokba, de nem fogom megjegyezni, hogy szép a festményen a nő, pedig szép ruhába van, de a mai ideálnak semmiképp nem felel meg.
    Akik az interneten postolták a B&W, kontraszt, élesség, szemcsézettség dolgokat, ők a mai szemmel nézett ideálokat tartották szem előtt.
    A kompozíció meg lehet bármilyen, ha nem tűnik ki valamivel a sokaság tengeréből.
    Jelen esetben ez a kép egy art oldalon az árával és a készítőjének nevével, készítési idejével lóghat ki.
    Hogy utána már megnézi az ember, hogy hogy áll a kompozíció, miként futnak a vonalak, hol hova milyen elemeket zártak be, az igaz. De ha bekevernéd egy art oldal mai sok-sok zseniális képei közé, nem biztos, hogy kiválogatnák a top 10-be... és akkor már a műértő, művész társadalmat is le lehetne fikázni.
    Akkoriban egy ilyen művész sok-sok-sok pénzbe került. Egyáltalán a fényképezés sokba került. Akkor az ilyen művészi képek készítése kuriózum -> ma van ára.
    De ha valaki mai technikával ilyet készít, legfeljebb éhbérér adhatja el másoknak. Ha meg jó a PR, akkor bármennyiért, de annak már nincs köze az általad említett képelemekhez, feszültséghez, stb...

    Amúgy meg tényleg, akinek tetszik, és érti, tessék élvezni a képet!

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Aktív témák