Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    válasz kiskornel #49708 üzenetére

    A sorozat egy könyvhöz készül, illusztrációként, 7 Haiku-ciklus ábrázolására egyenként. A ciklusokból kiválasztottam egyet-egyet, ami leginkább illik magához a képhez. Ez egy pszichológiai könyv művészetterápiás fejezete, ahol az emberi lélekfejlődés hét szakaszának megjelenítéseképpen (és a művészetterápia alkalmazásának elősegítéseképpen) vannak ezek a haikuk, ezért kerülnek oda.

    Egy hangulatot akarok átadni velük, nem feltétlenül a konkrét, "egy az egyben" jelentést. Mivel lélekállapotokról van szó, számomra ez jobban szól.

    Az önmagát megölelő képhez tartozó ciklus címe például "Bensőséges kapcsolat a világgal". Persze nem ez a legjobb illusztrációsorozat a világon (sőt), én egyszerűen csak így fogtam meg a témát. A "Haiku-csönd" a "Sodródás nevezetű ciklushoz tartozik, ott a sodródást szerettem volna ábrázolni az elmosódott alakok között egyedül, szemben álló női alakkal.

    Megnézem a könyv tördelésén belül is a képet, nem lesz kicsi, át fog jönni az arc is, legalábbis a PDF-változat alapján igen. Pontos számokat most nem tudok mondani, de kb. 13-14cm lesz a hosszabbik oldal, az pedig nem rossz. Viszont ahhoz képest, hogy monitoron nézed, nem nagy.

    A többieknek is köszi.

    Jön az utolsó előtti darab, amiről nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem :F

    Haiku-festmény

Aktív témák