Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz j.bravo #9506 üzenetére

    Ha már beálltam egy adott témára, akkor előre-hátra mozgással fókuszálok. Előtte belövöm a leképezési arányt nagyjából a közgyűrűkkel. Lehetőség szerint igyekszem úgy belőni, hogy a fókuszgyűrű középtájt vagy a közelponton legyen, amikor az ideális leképezés van beállítva. (Ha valamiért változtatni kell a leképezésen, akkor általában lefele, vagyis kisebb nagyítás kell. Vágni könnyebb, mint hozzárajzolni a képhez.) Kézből szoktam fotózni, sőt, most épp el is hagytam az állványom gyorscseretalpát szóval nincs állványom gyakorlatilag.
    Ja, a fix 50-essel, ha már sok közgyűrű van fönt, szinte kár is a fókuszgyűrűt tekergetni. A teljes sorral a fókusztávot úgy 4 és 4,3 cm között tudom változtatni az obi elejétől mérve.

    Jinxx: te is beugrottál az emulátoros konvertergyűrűnek :) Nem, ez a Jupiter volt. Ha F/2 van az exifben, az mindig valamelyik M42-esem, általában a Jupiter37-A. A Canon 50-est sosem használom F/2-n, mert F/2.2-2.5 környékétől kezd el szépen rajzolni, ha meg nagyon kell a fényerő akkor nem spórolok meg 1 stopnyit, akkor F/1.8-ra kinyitom.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák