Új hozzászólás Aktív témák

  • Tötyi

    csendes tag

    válasz Tötyi #1952 üzenetére

    Mivel végére jártam a problémának, gondoltam leírom ide a tapasztalataimat, hátha valaki hasonlóval szembesül:

    A gond röviden az volt, hogy az Epson sx105-ös egyik napról a másikra nem ismerte fel egyik patront sem, azt írta ki, hogy tegyek bele eredetit (pedig azok voltak benne), valamint egy idő után még elkezdett pirosan világítani is a led, a manuális ellenőrzésre pedig az összes patront üresnek mutatta. Tekintve, hogy bár rendszeresen, de kis mennyiséget nyomtattam velük, ezt nem tartottam valószínűnek, majd miután lemértem a súlyukat is, biztos voltam benne, más lesz a bibi.
    Felhívtam az Epson ügyfélszolgálatot, ahol a azt tanácsolták, vegyek bele új patronokat, aztán akkor lehet jó lesz. Erre nem igazán akartam építeni, úgyhogy mivel garis, visszavittem. Ott - Tesco- szintén mindenféle "hülyejúzernemérthozzá" tanácsok után közölték velem, hogy már csak javításra veszik át, legalább három hét... Aha, anyátok... Végül négy nap múlva már csörgött a telefon, megjött a cucc, mehetek érte - a hirtelen gyorsaságban valószínűleg az is szerepet játszott, hogy a "három hét" meghallása után még az ügyeletes igazgatót is felhívattam telefonon, és vele is közöltem a véleményemet... :D

    A szervízlap szerint "vezérlap-csere" történt, tehát valóban nem a patronokkal volt a baj. Most normálisan működik a cucc. Ja, még annyi, hogy miután hazahoztam, elég gányul nyomtatott, jó egy órába telt, mire sikerült bekalibrálni (fejtisztítás, nyomtatófej beigazítása, fúvókák ellenőrzése).

    A végére egy kérdés: mivel ez a tisztítgatás eléggé leszívta a patronokat, kicseréltem őket utángyártott Orinkra. Felismeri, szépen is nyomtat velük, viszont a tintaszintnél még mindig az előző garnitúrához tartozó állapotokat jelzi. Valahogy lehet ezen változtatni, vagy ez az "olcsóbb megoldás" velejárója? Utóbbi esetben nem lesz baja a nyomtatónak, ha csak "munka" közben derül ki, hogy valamelyik kifogyott?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák