Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    kipróbáltam néhány papírt :)

    epson premium glossy, 10x15, 255 g/m2 - akciós, 2x40 lap 3500 ft (~44/lap): gyönyörű, mintha a laborból jött volna, így kell kinéznie annak, ami kijön egy fotónyomtatóból. fényes felület, szép színek, a nyomtató drivere is ismeri.

    office depot premium inkjet photo paper, glossy, 10x15, 280 g/m2 - 50 lap 1400 ft (~28/lap): jó a felület, nem volna rossz a nyomatminőség, ha telítettebb részeknél nem ugrana össze foltokban a festék.bármilyen papírfajtát állítok be, ilyen lesz high quality mellett. standardnél már kevesebb a festék, nincs ez a probléma, csak úgy meg nyilván a nyomat kevésbé szép.

    epson value glossy photo paper, a4, 183 g/m2 - 20 lap 2800 ft (~145/lap): szép fényes. a javaslat szerint ha a driver nem ismeri, akkor premium glossyra kell állítani a papír fajtáját. ez jó is, nem kenődik a tinta, szépen szárad stb. viszont elképzelni nem tudom, hogy csinálja, de egyszerűen világosabbak a kép sötét részei, mintha a fekete szintje el lenne tolva.ami fekete kellene hogy legyen, elmegy kékeszürkébe. ugyanolyan beállításokkal az epson premium glossyra nyomott kép hibátlan, ezen meg egyszerűen hiányzik a kontraszt.plusz a felület elég gyenge lehet, mert helyenként mintha picit beleharapdálna a laphúzó mechanika, de ez a többi papíron nem látszik.

    office depot professional inkjet photo paper, glacier, a4, 280 g/m2 - 20 lap 2000 forint (~100/lap): ebből is fényes volt a terv, de az nem volt a boltban, így lett selyemfényű. az od premium tapasztalataiból indulva nem sok jóra számítottam, de meglepően szép képek születtek. a tinta szépen terül, szépek a színek, egész csinos a nyomat. egy probléma van vele, a fej mozgásával párhuzamosan csíkosak a sötétebb homogén területek, mintha a cyan kicsit egyenetlenül kerülne rá. ami érdekes, hogy nem határozott szélekkel, hanem finom átmenettel... nem feltűnő, kevesebb homogén részlettel megáldott képeken valószínűleg nem látszik. biztos ami biztos, ezt ki fogom próbálni más papíron is, hátha a hordozónak semmi köze az egészhez. összeségében így is tetszik, kíváncsi vagyok, hogy a glossy verzió is csinál-e ilyet.

    azt láttam, hogy komolyabb epsonokon mindenfélét lehet kézzel is állítani, lapvastagság, száradási idő, tintamennyiség... az l805-ből nem lehet ilyet valahogy kierőszakolni? az od premiumhoz például egészen hasznos lenne.

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák