Új hozzászólás Aktív témák

  • i2k

    senior tag

    OFFocska

    "Nem lesz morális rendszer a Cyberpunk 2077-ben

    A CD Projekt Red megerősítette, hogy a The Witcher 3-hoz hasonlóan a Cyberpunk 2077-ben sem lesz morális rendszer, mint játékmechanizmus, a játékos szabadon hozhat meg olyan döntéseket, melyek az erkölcsi szürkezónába tartoznak, hiszen a Cyberpunk világában semmi sem fekete vagy fehér.

    A készítők elmondták, hogy a Cyberpunk 2077-et végig lehet vinni úgy, hogy nem ölünk meg semmit, de ez nem lesz hatással semmilyen rejtett jó-rossz skálára, pusztán a játékos döntése, ha ezt akarja csinálni, és ezt a játék lehetővé teszi.

    "Ehhez nagyon jónak kell lenni a lopakodásban, ebbe az irányba kell fejleszteni a karaktered, és olyan fegyvereket kell használni, amik csak ártalmatlanná teszik az ellenfelet, és nem megölik. Továbbá olyan morális döntéseket kell meghozni, amik lehetővé teszik, hogy senkit ne kelljen megölnöd" - mondta Mateusz Tomaszkiewicz, a küldetésekért felelős dizájner.

    Ezzel párhuzamosan Pawel Sasko, a játék egyik vezető dizájnere egy lehetséges New Game+ módról beszélt, habár ezt nem mondta ki közvetlenül. Arra a kérdésre válaszolt, hogy ki lehet-e maxolni teljesen a karakterünket egy végigjátszás alatt.

    "Ezen még dolgozunk, szóval változhat a megjelenésig, de valószínűleg nem lehet kimaxolni mindent egyetlen végigjátszás alatt. Ennek nem lenne sok értelme egy olyan játékban, ahol nagyon fontosak a meghozott döntések és az újrajátszhatóság. Ezért nem valószínű, hogy az első végigjátszásra megengedhetjük, hogy mindent ki lehessen maxolni" - mondta.

    Ez az utóbbi mondat viszonylag egyértelműen utal arra, hogy a készítők terveznek egy New Game+ módot, ami persze könnyen lehet, hogy a megjelenéskor még nem lesz elérhető, hanem egy frissítés formájában kerül majd be."

    A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

Új hozzászólás Aktív témák