Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz fgordon #12258 üzenetére

    Szerintem megértettem, hogy mit akartál írni. Az általam linkelt képletek teljesen jól működnek Excel 2010 alatt. Mint az előző hozzászólásomban kifejtettem, a LibreOffice nem úgy kezeli a tömbképlet másolását, mint az Excel (szerintem hibásan, mert a tömbképlet eljárás a lényegét veszti el ezáltal, lásd a te példádat).

    Nem csoda, hogy mindig az A1-es értéket kapod meg, mert ez a szerencsétlen minden D-beli cellában ugyanazt számolja. Gondolom másoltad a képletet, miután beírtad a D1 cellába, amit írtam. Na, akkor nézd meg, hogy a D2, D3... stb. cellában mi van. A válasz: ugyanaz, mint a D1-ben.

    A második példámmal szemléltetve a dolgot: Excel 2010-ben ez van az egyes cellákban:

    D1
    =HA(C1;INDEX($A$1:$A$3;HOL.VAN(1;(B1=$B$1:$B$3)*(SOR(B1)<>SOR($A$1:$A$3));0));"")

    D2
    =HA(C2;INDEX($A$1:$A$3;HOL.VAN(1;(B2=$B$1:$B$3)*(SOR(B2)<>SOR($A$1:$A$3));0));"")

    D3
    =HA(C3;INDEX($A$1:$A$3;HOL.VAN(1;(B3=$B$1:$B$3)*(SOR(B3)<>SOR($A$1:$A$3));0));"")

    Remélhetőleg látszik a minta: a D1-ben látható "C1" ill. "B1" hivatkozások "C2", "B2" ill. "C3", "B3" hivatkozásokká frissülnek a függvény másolásakor. Namost az LibreOffice mindhárom D cellába azt írja be, amit az Excel csak a D1-be. Nem csoda, hogy az eredmény is mindig ugyanaz lesz.

    Remélem, elég érthető voltam, ennél jobban már nem tudom magyarázni. Szóval szerintem de, az LibreOffice-ban van a hiba. Vagy csak máshogy működik, amit nem ismerek. De ha valamit félreértettem volna, javíts ki.

    [ Szerkesztve ]

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák