Új hozzászólás Aktív témák

  • KaliJoe

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egy szavazás eredményeit rögzítem egy táblázatban. Kijön a szavazás eredménye %-ban, melyeket egy származtatott táblázatban nagyságrendi sorrendbe állítok a NAGY függvénnyel. A NAGY függvény értékétől függően visszakeresem az adatrögzítő táblából a jelölt nevét.

    Eképpen:
    =INDIREKT(CÍM(2;HOL.VAN(NAGY($B$23:$I$23;1);$A$23:$I$23;0);1;1);1)
    =INDIREKT(CÍM(2;HOL.VAN(NAGY($B$23:$I$23;2);$A$23:$I$23;0);1;1);1)
    =INDIREKT(CÍM(2;HOL.VAN(NAGY($B$23:$I$23;3);$A$23:$I$23;0);1;1);1)
    stb., növelve a NAGY függvény 2. argumentumát.

    A problémám ott kezdődik, amikor szavazategyenlőség van. Hiszen a NAGY függvény helyesen találja meg, hogy az egy "másik" az előzővel azonos eredmény, viszont a név visszakeresésekor ugyanazt a nevet kapom vissza, nem pedig a másik azonos szavazatot szerzett jelöltét. Hogy lehet úgy megoldani, hogy akár több azonos szavazat esetén is működjön a sorrend?

    Milyen ötletetek van erre?

    Ui.: Arra is gondoltam, hogy a szavazás eredményének rögzítése után Adatrendezést hajtok végre szavazatok száma alapján balról-jobbra csökkenő sorrendben, és utána kérem a visszakeresést, akkor - vélhetően - szavazatazonosság esetén is, egymás után elhagyva balról az oszlopokat vissza tudom keresni a KÜLÖNBÖZŐ neveket. De, ha lehet úgy szeretném megtartani a táblázat adatait, ahogy azt felvették, rendezés nélkül, ugyanis így hitelesebbnek tűnik az ellenőrök számára. :C :Y

    Minden megoldás érdekel... :D

    [ Szerkesztve ]

    Frazeológiám: Az ember nem kávéra, nem is kávéházra vágyik, az ember lelke barátra vágyik, a kávé csupán ürügy... :-) ;)

Új hozzászólás Aktív témák