Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz rii #20043 üzenetére

    Egyszerű a válasz: az a film el sem kezdődik, amikor egy nem földi élettel kompatibilis idegen élet kerül a földre, mert nem éli túl, és itt vége. Ezen elgondolásból naponta hullhatnak le ide idegen lények tucatjával, csak egy sem marad meg. (meghal, vagy távozik, mert minek is igázzanak le egy lakhatatlan bolygót...?) Vagy az agyalan lassú zombi is vagy éhen hal, vagy onnantól nem zombis, hanem orvosos-vírusos film, olyan is van.
    De mikor véletlenül minden egybeesik, na, akkor elindul egy film! :DDD

    A The Mist nekem sem tetszett annyira, de szerintem ezzel a befejezéssel semmi gond. Jó, kicsit nevetséges, hogy épp rögtön megmenekül, miután elkaszálta a gyerekeit, de ez is betudható annak, hogy nem akartak még X perc játékidőt kitülteni azzal, hogy egyedül sírdogál, és várja a halált X ideig, míg megmenekül.
    Szerintem nem lehetetlen az ilyen viselkedés, egy ilyen esemény teljesen nyugodtan lefáraszthatja egy edzett idegrendszerű ember elméjét is annyira, hogy simán elkövet 2x ekkora hülyeséget is. Sőt, ilyesmit még a kevésbé fáradt ember is elkövet, ha valamivel meggyőzi magát arról, hogy ez a helyes cselekedet, és sok olyan oka lehetett ebben a szituációban, amire erre rávezesse. Add össze a kettőt, és nem is kell tovább magyarázni. (Velem is volt már pl. olyan,hogy egyedül álltam sorban valahol ~4 órát, és mire sorra kerültem, már annyira lefáradtam az üres ácsorgástól, hogy tompábban lettem, mint ha mondjuk istenesen másnapos lennék, és később úgy éreztem, hogy elszúrtad a dolgot, amiért mentem, mert szétszórt voltam. És nem is fröcskölt körülöttem a vér, nem kellett féltenem a sajátom, nem hogy még -a nemlétező- gyerekeim életét...)
    Arra már nem emlékszem, hogy magát azért nem lőtte le, mert elfogyott a lőszer, ugye? Vagy csak ahhoz már nem volt elég bártor, hogy magát is megölje? (Mert az már inkább bátorság, mint kétségbeesés, utóbbi csak olyan öngyilkossághoz vezet, ami még menthető, vagy legalább is passzívabb, tehát ő maga csak előidézi a halált, nem ő húzza meg a ravaszt...)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák